adam Cvećara Jelena 1

Adam – Omiljeno sobno cveće

Ukoliko želite da unesete zelenilo i svežinu u vaš životni prostor, imamo odličan predlog za vas. Džinovski zeleni listovi koji krase dugačke, elegantne drške tipični su za Adam. Pa i nije ni čudo što ova prelepa biljka spada u omiljeno sobno cveće mnogih ljudi.

U ovom blogu možete pročitati više o ovoj impozantnoj sobnoj biljci, koja će, ukoliko joj pružite priliku, nesumnjivo oplemeniti vaš dom.

Adam – Cveće koje donosi svežinu Indije

Adam je biljka poreklom iz zapadne Indije, iz koje je prenesena na evropsko tlo. I dok se poznato da je Adam isključivo sobno cveće koje svojom lepotom doprinosi dekoraciji prostora, poput kaktusa, u Indiji se može naići na ovu biljku u ogromnoj veličini, koja stvara prijatan hlad za umorne i iscrpljenje prolaznike. Manje je poznato da je plod Adama jestiv, i može se koristiti za spremanje mnogih jela.

Sobno cveće ne samo što ulepšava sobu. Ono takođe prečišćava vazduh, i tako može poboljšati vaše zdravlje. Svež kiseonik će doprineti da se osećate bolje u vašem ličnom prostoru. On će, takođe, pozitivno uticati na dobar noćni san. Šarmantna biljka će non-stop proizvoditi kiseonik u vašoj sobi, koji će slobodno cirkulisati i osigurati vam da spavate celu noć. Osim toga, istraživanja pokazuju da bi cveće moglo doprineti sniženju krvnog pritiska, smanjenju osećaja bola, teskobe i umora. A najbolji deo svega je to što je sobna biljka poput Adama veoma zahvalna i laka za održavanje.

Ne zaboravimo značaj uticaj cveća na psihičko blagostanje. Pogled na cveće u vašem domu može vam pomoći da se oslobodite stresa i lakše opustite, a nema sumnje da Adam unosi pozitivnu energiju u vašu prostoriju. Ovo je od velike pomoći ako spremate važan ispit ili se pripremate za ozbiljan poslovni projekat. Naime, studije pokazuju da cveće čak može poboljšati vaše intelektualne performanse ukoliko je bilo prisutno u vašem radnom prostoru.

adam Cvećara Jelena 2

Sve su ovo dobri razlozi da odaberete Adam. Ova moćna biljka je odlično rešenje za stvaranje prijatnog ambijenta u vašem domu.

Kako pravilno gajiti Adam?

Za početak, ovoj biljci treba obezbediti sveže zemljište. Mešavina zemlje iz cvećare pokazuje se kao najbolja opcija jer je ovakva zemlja dezinfikovana, i pruža vašem cveću zdrave uslove za rast.

Bitno je naglasiti da je najbolje presađivati Adam tokom zime, u januaru ili februaru. Osim toga, veoma je bitno da se ne ošteti koren. Savetuje se da ovu biljku treba držati u prostoriji sa optimalnom temperaturom, oko 20 stepeni. Sve vreme treba orošavati listove, jer to pruža neophodnu vlažnost. Važno je zapamtiti da listove svakog dana treba brisati vlažnim sunđerom, iz istih razloga.

Cvećara Jelena – Bogat asortiman cveća za sve prilike

Jedna od najčešćih situacija vezanih za cveće jeste poklanjanje nežnijem polu, i a naši saveti vam mogu pomoći da se informišete kako i kada poklanjati cveće značajnim damama iz svog života. Nije novost da je cveće čuvar ljubavi i sreće, zato niko ne ostaje ravnodušan prema ovom nežnom daru, koji odiše prefinjenošću i elegancijom.

Cvećara Jelena uvek je tu za vas da vam ponudi najlepše cvetne aranžmane za sve prilike, a naročito se izdvajaju dekoracije za najznačajniji dan u vašem životu.

Posetite naš sajt i uverite se u našu bogatu ponudu, a mi smo sigurni da ćete pronaći sve što ste zamislili.

6 Shares

Ознаке: , , , , , , , , , , , ,

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *