Cvećara Jelena

Kako i kada poklanjati cveće – Saveti za muškarce

Kako i kada poklanjati cveće

Kako i kada poklanjati cveće? Pitanje koje muškarci makar jednom u životu postave.

Dolazak proleća svi jedva čekamo. Ono nam donosi tople sunčane dane, široke osmehe, pozitivnu energiju i, pre svega – bašte prepune mirisnog cveća.

Zato ne čudi što je od davnina ovo godišnje doba sinonim za ljubav, a najlepše prolećno cveće sredstvo za izražavanje emocija. Tako su Stari Grci, Rimljani i Egipćani cveće smatrali božanskim darom. Dok je u Japanu u 12. i 13. veku bila razvijena posebna forma cvetnih poruka.

Cveće kao čuvar ljubavi i sreće podignuto je na viši nivo u Viktorijanskom periodu. Naime, crkva je mladima zabranjivala da javno pokazuju emocije, pa je umesto reči upotrebljavano cveće.

Iako je u savremenom svetu moguće na razne načine preneti poruke i najdublja osećanja, cveće je i dalje najaktuelnije.

Kako i kada poklanjati cveće

S obzirom da poklanjanje i dostava buketa predstavljaju veliku misteriju za mnoge muškarce, cvećara Jelena vam daje odgovor na pitanje: “kako i kada poklanjati cveće”.

U svakom trenutku i svakim povodom

Ukoliko niste sigurni “kako i kada poklanjati cveće”, budite bez brige. Jer, cveće je najlepši poklon za svaku priliku. Svaki cvet nosi određenu poruku, pa je veoma važno da izaberete baš onaj kojim želite da iskažete svoje misli.

Dostava cveća na kućnu adresu

Crvene ruže su neprevaziđeno cveće za rođendan i Dan zaljubljenih. Dok su bele vrste savršene za venčanja, jer simbolizuju poštovanje i nevinost. Osim njih u buket možete staviti i kale, bele ljiljane, gerbere i hrizanteme.

Godišnjice su posebne proslave u čast večne ljubavi. Zbog toga se bira cveće koje predstavlja vernost. Kamelije, ljubičice, ružičasti karanfili i ruže, pa čak i lavanda nose najveću simboliku za ovu priliku.

Orhideje važe za zavodljivo, egzotično cveće. Međutim, svojom jasnom geometrijskom formom simbolizuju i savršenstvo prirode, mir, plodnost i rađanje. Pa su čest poklon povodom rođenja deteta.

Ukoliko, pak, želite nekoj dami da se izvinite poklonite joj buket zumbula. Prema predanju ovo cveće nosi ime po Hijakintu koga je slučajno ubio Apolon. Skrhan bolom, Apolon nije želeo da duša ovog grčkog junaka ode u podzemni svet, pa je njegovu krv pretvorio u cveće koje podseća na početno slovo imena Hijakint, tj. na starogrčkom Ὑάκινθος. Odatle i značenje zumbula: “Molim te, oprosti mi”.

Saksijske biljke se ređe poklanjaju. Odnosno, namenjene su samo osobama čiji život i navike dobro poznajete. Te su odlično cveće za slavu najbolje prijateljice.

Nemojte da čekate određenu priliku, iznenadite je!

Dilemu po pitanju: “kako i kada poklanjati cveće” najbolje ćete razrešiti ako sami stvorite povod za darivanje.

Prema istraživanju čak 96 odsto pripadnica lepšeg pola najviše voli da dobije cveće kada to ne očekuje. Zato, dragi muškarci, nemojte da čekate važan dan, već svoje voljene, majke ili prijateljice iznenadite prelepim buketom.

Buket ne morate da predate lično, jer tu je dostava cveća na kućnu adresu. Ovaj gest “začinite” nežnom porukom i, sigurni smo, da nijedna dama neće zaboraviti vaš poklon.

Cvećara Zemun, Jelena sa svojom bogatom ponudom najraznovrsnijeg cveća može vam pomoći da pokažete svoja osećanja.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *