Cvećara Jelena

Cveće kao izraz ljubavi

Cveće je jedan od najčešćih poklona koje žene dobijaju od svojih muškaraca.

Vekovima su zaljubljeni ljubav prema partnerima pokazivali cvećem. Zapravo, u Viktorijanskoj eri, vođeni su čitavi razgovori preko cveća. Postepeno, cveće je postalo univerzalni simbol ljubavi kojim se, bez reči, izražavaju najnežnija ljubavna osećanja i misli.

Ako niste vični sa rečima, iskoristite cveće za svoje emocije

Osim nedoumice koji cvet pokloniti voljenoj osobi, trebate da vodite računa i o broju u buketu. Jedan cvet govori: “Ti si mi sve!” Ako je još crvene boje reč je o strasnoj ljubavi. Za godišnjice ili rođendane poklanjaju se 3 ili 5 cvetova, 7 za veridbu, dok ljubav prema prijatelju pokazaćete najbolje buketom sa 11 cvetova. Ukoliko želite da izrazite osećanje zahvalnosti i poštovanja 15 je pravi broj.

Cveće

Imajte u vidu da buket ne morate lično da poklonite. Poslednjih godina je naročito popularna dostava cveća na kućnu adresu. Na ovaj način iskazaćete najlepša osećanja i onda kada niste u prilici da to svojim prisustvom stavite do znanja. Osim toga, postići ćete pravo oduševljenje kod osobe kojoj ste namenili prelepi buket, jer ga prati efekat iznenađenja.

Takođe, ne morate se vezati samo za bukete. Jer, najlepše saksijsko cveće može da posluži kao simbol ljubavi. Naročito, ako znate kojim vaša lepša polovina želi da oplemeni životni prostor.

Koje cveće najbolje kaže “Volim te“?

Svi znamo koliku moć imaju crvene ruže. One opravdano nose epitet “kraljice cveća”. Zato, ako niste sigurni koji cvet pokloniti voljenoj osobi, neka to bude ruža, jer sa njom nema greške.

Cveće

Međutim, postoji cveće koje ima veće značenje ljubavi. To je jorgovan. Naime, on na jeziku cveća znači ljubav. Jer ljubičasti jorgovan predstavlja simbol prve ljubavi, a beli je simbol mladalačke nevinosti.

Prema grčkoj legendi, Bog šuma i polja Pan sreo je lepu nimfu Siringu. Kako je bio očaran njenom lepotom, pojurio je za njom što ju je uplašilo. Želeći da se sakrije od Panovih osećanja Siringa se pretvorila u mirisni žbun jorgovana.

Koliku simboliku ljubavi nosi jorgovan znao je i naš kralj Uroš I. Te je pred dolazak svoje buduće supruge Jelene Anžujske naredio da se, putem kojim će ona doputovati, zasadi ovo cveće. Gest je oduševio buduću kraljicu i pokazao joj jačinu Uroševih osećanja. Deo od Kraljeva do Raške, gde je zasađen jorgovan, dobio je naziv “Dolina jorgovana“. U čast njihove ljubavi, početkom maja, kada je jorgovan u punom cvatu i mirisu, održava se manifestacija sa istoimenim nazivom.

Izađite iz klasične forme, izaberite neobično cveće ljubavi!

Verovali ili ne, mak je pravo cveće ljubavi. On spada u feng šui cveće koje pokazuje ljubav i strast. Prema drevnoj filozofiji povoljno utiče na ljubavnu sferu života, odnosno može da privuče stvarnu i čistu ljubav. Naročito je značajan u ranoj fazi veze, kada se i formiranju odnosi među zaljubljenima.

Cvećara Jelena u svojoj ponudi ima raznovrsno cveće kojim ćete pokazati svoju ljubav prema dragoj osobi.  Ona je, ujedno, jedna od prvih internet prodavnica cveća u Srbiji, pa željeni buket za dostavu možete naručiti preko sajta www.cvecarajelena.com.

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *