Cvećara Jelena

Orijentalni ljiljan – Egzotika u buketu

Ukoliko želite da učinite svoj buket egzotičnijim ovog leta, odlično rešenje je da nabavite orijentalni ljiljan. Kao rezani cvet, izgledaće zaista fantastično u vazi ili kao deo buketa.

Orijentalni ljiljan – Poreklo i izgled različitih vrsta ljiljana

Ljiljan je lukovičasta biljka koja se svrstava u kategoriju najstarijih cvetnica koje oduševljavaju svojim dekorativnim izgledom i opojnim mirisom.

Poreklo vodi sa severa, ali se ubrzo raširila svuda po svetu, te se sada uzgaja gotovo svuda na planeti. Ovo cveće najpopularnije je u Evropi, Severnoj Americi i Aziji.

Postoji preko sto vrsta ovog cveća, dok je hibridnih vrsta još više – preko hiljadu.

Orijentalni ljiljan dolazi sa Dalekog Istoka, a važi za jednu od najlepših varijacija ljiljana. Može narasti dostići visinu i do jednog metra. Ipak, orijentalni ljiljan najčešće je visine oko 60 ili 70 centimetara.

Karakteriše ga krupan cvet i jaka stabiljka. Na jednoj stabiljci može se naći i više cvetova, koji se otvaraju jedan za drugim. Time se produžava vreme cvetanja ove biljke, što je čini još dekorativnijom.

Orijentalni ljiljan

Cvetovi orijentalnog ljiljana mogu biti različitog kolorita – od bele boje, preko šarenih nijansi do jarko roze boje. Ovo je samo još jedan od razloga zbog čega je ljiljan toliko voljen širom sveta.

Gajenje orijentalnog ljiljana

Orijentalni ljiljan se sadi na proleće ili na jesen. Ukoliko ga posadite na proleće, već na leto će dati predivne cvetove. Ukoliko ga pak posejete na jesen, cvetove možete očekivati sledećeg leta. Najbolji izbor je sadnja na jesen, s obzirom na to da tada biljka ima više vremena da se lepo “ukoreni“. Ovo za rezultat daje veće i mnogobrojnije cvetove.

Ovu biljku možete gajiti i za rezan cvet, on se uglavnom poklanja kao deo buketa ili u svečanim prilikama.

Ljiljanima odgovaraju sunčane pozicije, ali ipak vole da im je koren u hladu. Upravo iz ovog razloga se preporučuje sadnja nižeg cveća oko ljiljana, kako bi se obezbedio hlad za koren.

Orijentalni ljiljan

Razmnožavanje ljiljana vrši se uglavnom na jesen jednostavnom metodom deljenja lukovica. Ovo je najlakši i najjednostavniji način da sledeće sezone dobijete više ljiljana i lepšu baštu ili balkon. Ipak, postoji opcija razmnožavanja i semenom iz čaure, ali je ona pogodna isključivo za iskusne baštovane. Ovakav način razmnožavanja teče sporije i traje duže.

Cvećara Jelena – Orijentalni ljiljan možete kupiti kod nas

Ukoliko volite orijentalni ljiljan ali ne želite da se bavite sadnjom, primerak rezanog cveta možete pronaći u našoj cvećari. Sve što je potrebno jeste da ga naručite ili posetite naš lokal u Zemunu. Dostavu cveća vršimo na teritoriji cele naše države.

Buket belih ljiljana možete pokloniti u gotovo svakoj prilici, a naročito je pogodan za krštenja deteta. Odiše prefinjenošću i elegancijom. Sa ovim buketom sasvim sigurno nećete pogrešiti.

Ukoliko želite razigraniji aranžman, idealan izbor za vas je aranžman Strelicijum, koji pored ljiljana sadrži i ruže, strelicijum, anturijum, orintugalum i hrizanteme. Savršen aranžman za proleće!

Još jedan klasičan i elegantan aranžman je i buket ljiljana i ruža. Ovaj buket možete pokloniti svojoj voljenoj osobi, za rođendan, Osmi mart, veridbu ili slične povode. Crvene ruže i beli ljiljani nikada ne mogu biti pogrešan izbor! Sigurni smo da će osoba kojoj ga poklonite ostati bez daha!

Nudimo vam širok asortiman najlepšeg cveća, kako u vidu buketa i aranžmana tako i u vidu saksijskog cveća. Bez obzira na to da li vam je potreban aranžman za neku posebnu priliku ili želite da ugodite sebi, kod nas možete pronaći sve što poželite.

Za sve aktuelne ponude i pogodnosti, u svakom trenutku nas možete kontaktirati. Pozovite nas i ukoliko želite da se raspitate o načinima gajenja bilja koje ste kod nas kupili.

Cvećara Jelena – Posetite nas!

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *