Cvećara Jelena

Esheveria u boji – ledena kraljica

Esheveria u boji - Cvećara Jelena

Sigurno ste se pitali kako da ukrasite prostoriju sa nekim sobnim cvetom, a da pritom nemate puno posla oko nege biljke, koja će krasiti vašu dom ili vaš radni prostor. Kažu da je prostor isto kao oči ogledalo duše. Ako želite da na vašem stolu bude adekvatno saksijsko cveće, koji ne zahteva puno nege, za vas je esheveria u boji.

Ova egzotična biljka može savršeno da pokaže karakter jake i stabilne žene. Esheveria u boji je i narodu poznata kao ledena ili kamena ruža. Ova lepotica, iako je od kamena, takođe ima dušu. Njenu dušu najbolje opisuje njeno lišće, koje može biti različitih boja. Ukoliko želite da unesete malo veselosti i topline u vaš dom esheveria u boji će vam sa svojim savršenim izgledom pomoći u tome.

Kamena ruža – topao ambijent

Kao sobna biljka esheveria u boji savršeno se uklapa u naše moderno doba. Prelepa kamena ruža, sa svojim šarenim listovima, zapravo potiče iz Meksika, Perua i Teksasa. Sada krasi i domove širom sveta. Pa, zašto nebi i kod nas?

Esheveria u boji

Prirodna paleta boja esheveria se kreće od bele do tamno-zelene i plavo-sive. Esheveria cveta od ružičastih do narandžastih cvetova u obliku zvončića. Sa svojim širokim spektrom boja daje vam veliki izbor za dekoraciju vašeg ambijenta.

Ova zanimljiva lepotica je gladna svetlosti i trebala bi imati svetlo i sunčano mesto u kući tokom cele godine. Tokom leta, bilo bi poželjno da bude na otvorenom, taman da da upečatljiv sjaj vašoj terasi ili bašti. Tokom zimskih dana sobna temperatura bi trebalo da bude ispod 15 stepeni celzijusovih, da bi esheveria mogla imati malo svežine.

Esheveria sama po sebi je upečatljiva i prošarana prelepim bojama, ali ako hoćete možete dodati preko zemlje malo minerala, da bi njena lepota dobila dodatni sjaj. Ne trebate često zalivati jer može živeti bez vode čak tri nedelje, a zimi još duže. Ukoliko bi je često zalivali esheveriji bi lišće trulilo. Retko kad ima potrebu za đubrivom. Za đubrivo je najbolje koristi đubrivo za kaktus.

Vaše saksijsko cveće može izgubiti nežan izgled, ako bi došlo do truljenja lišća. Ako se to dogodi, potrebno je skloniti oštećeno lišće, ali ne makazama, već ručno sa snažnim trzajem ruke. Na taj se način potpuno odvaja od biljke. Ako vašoj sjajnoj esheveriji duginih boja obezbedite adekvatne uslove, ne samo što će duže krasiti i davati savršen izgled vašem prostoru već će imati i potrebu za samostalnim razmnožavanjem. Ovo bi bio savršen poklon za prijatelje koje vole da skupljaju i da ukrašavaju kuću sa kućnim biljkama.

Esheveria u boji

Esheveria u boji – mali znak pažnje

Esheveria u boji nije savim običan poklon. Zbog svoje specifičnosti, najbolje bi bilo da bude poklon nekome ko želi promenu, kako u ambijentu, tako i u životu. Bila bi prikladan poklon za mladi bračni par koji želi da ukrasi svoj novi dom na lep i pozitivan način. Esheveri u boji donosi sa sobom i svojim šarenilom duginih boja pozitivnu i razigranu ujedno i nežnu osećajnu notu svakom ambijentu.

Cvećara Jelena vam sa svojim dugogodišnjim iskustvom preporučuje esheveriu kao idealan poklona. U centru zemuna možete izabrati esheveriu koju želite pokloniti prijateljima ili ipak naručite preko našeg sajta. Obradujte drage osobe prelepim saksijskim cvećem esheverie u boji i pokažite im koliko vam je stalo do njih.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *