Cvećara Jelena

Rezano cveće – vanvremenska lepota

Rezano cveće vanvremenska lepota

Nešto što nikada nije izašlo iz mode je cveće. Rezano cveće je savršen izbor za poklon ili dekoraciju. Svojim prefinjenim izgledom mami poglede svakoga, a pogotovo ,,lepše polovine“. Sve dame maštaju o tome da dobiju buket cveća. Rezano cveće ima tu moć da se može pokloniti kao buket, takođe se može pronaći kao sastavni deo nekog lepog i zanimljivog aranžmana za rođendane, rođenje deteta, proslave, veridbe… Može biti u obliku 101 ruže, ali isto tako možete pokloni voljenoj osobi nežni cvet karanfila, orhideje ili egzotični cvet gerbera.

Svaka lepotica voli da dobije neku sitnicu na poklon, uvek spremna za iznenađenja i romantiku. To je muškarcima mnogo lakše, ne moraju mnogo da razmišljaju. Rezano cveće je savršen poklon pogotovo, ako je ukrašeno plišanim medom ili šljokicama. Ma koliko puta se poklanjalo, nikad ne postaje kliše. Bilo da je kupljen još neki poklon ili samo cveće, ono uvek mami osmeh na lice, iskazuje vašu ljubav, pažnju, naklonost i romantično-st. Budi osećanja i daje kako ženi, tako i prostoriji u kojoj se nalazi dodatni sjaj i lepotu.

Rezano cveće vanvremenska lepota

Kako održavati rezano cveće da što duže traje

Ako vas je neko obradovao prelepim buketom sigurno želite da vaš cvetni aranžman što duže traje. Temperatura prostorije je jedan od najvažnijih činilaca za uspešno održavanje rezanog cveća. Važno je da prostorija u kojoj se cveće nalazi ne trpi velike promene temperature, da prelepe latice nebi izgubile svoj sjaj. Bitno je da temperatura u prostoriji odgovara cvetu. Većina cveća vene na promaji, tako da izbegavajte prostorije kao što je hodnik. Potrebna je česta promena vode, da bi bila uvek čista i sveža. Leti je potrebno menjati vodu svakodnevno, nekada i više puta tokom dana. Potrebno je držati svaki rezani cvet pojedinačno u odvojenim vazama. Ruža na primer, traži što više vode, dok je gerberu potreban nivo vode visine 2 do 3 prsta.

Vaza takođe može imati značajan uticaj na vek vašeg rezanog cveća. Mora biti dobro oprano i dezinfikovano. Važno je da vaza bude odgovarajuće veličine – širine i visine, kako bi rezano cveće u njoj bilo komotno smešteno i dobijalo dovoljno vode, vazduha i svetlosti. Nije poželjno koristiti metalne vaze, da vam cveće nebi propalo.

Priprema cveća je veoma važna za trajanje vaše cvetne dekoracije. Pre nego što stavite rezano cveće u vodu, pažljivo odrežite stabljiku. Krajevi cveća se vremenom osuše, pa je zato potrebno odrezati, nekih 3cm pod vodom. Takođe je preporučljivo ukloniti suvo lišće, da bi vaš aranžman zadržao svoj sjaj i lepotu. Da bi vaše rezano cveće bilo što duže lepo i krasilo prostoriju u kojoj se nalazi, potrebno je da dodate malo soli u vodu i na taj način dodate prehranu vašem ukrasu.Rezano cveće vanvremenska lepota

Magični mirisi i osećaj sigurnosti

Sigurno ste razmišljali o tome kako da dekorišete vašu sobu, kancelariju ili salon. Cvećara Jelena vam savetuje rezano cveće. U našoj cvećari, možete pronaći savršeno cveće različitih vrsta i boja za svaku prostoriju koju želite ukrasiti. Za dečiju sobu vam preporučujemo nežni cvet lale, koji će dati dodatnu toplinu i sigurnost detetovom ,, malom carstvu“. Za dodatnu senzualnost i eleganciju u vašem salonu ili kancelariji je savršena nežna orhideja. Celokupnu ponudu cveća možete videti u našoj cvećari u centuru Zemuna, kao i u našoj online prodavnici. Ukoliko to želite, kupljene proizvode isporučićemo na bilo koju adresu u Srbiji.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *