Cvećara Jelena

Pilea – magnet za luksuz

Pilea kineski dolar

Pilea je ukrasna kućna biljka koja je potekla iz Kine, a prema njihovom verovanju ona ima moć da privuče novac u kuću, pa ju je stoga dobro imati u domu. Ovu biljku zovu još i biljka novca, a odlikuju je ravni, okrugli, zeleni listovi. Verovali ili ne u ovaj mit, neće vas mnogo koštati da pronađete ovu biljku i uverite se u istinitost priča koje su vezane za nju. Možda vam baš iznenada donese neočekivan priliv novca!

Pored toga što po verovanju donosi novac u dom u koji ulazi biljka ima i drugih kvaliteta. Veoma je dekorativna i pored okruglih zelenih listova ima prelepe bele cvetove sa ružičastim stabljikama. Idealna je za kućne uslove i veoma lepo može izgledati u dnevnoj sobi, hodniku i kupatilu. Međutim, retka je, pa je ne možete pronaći u svim cvećarama.

Pilea – otporna i osećajna dama

Pilea je sobna biljka koja raste sporo i naraste do 30 centimetara. Izgleda kao nežna biljka, ali zapravo je vrlo otporna i laka za negu. Na duguljastim granama koje izgledaju kao da se ljušte stvaraju se mnogobrojni  tamnozeleni okrugli listovi. Kada je napolju toplo (proleće i leto) možete je držati napolju, ali s početkom jeseni potrebno ju je uneti unutra jer će niske temperature teško preživeti. Ova zimzelena biljka može se razmnožavati semenom, ali najlakše se razmnožava reznicama. Drvene stabljike se odrežu i stave u vodu dok ne puste duže korenje. Tada se presade u nove tegle sa dodatom svežom kompostnom zemljom i s rupicama. Zemlja između zalivanja mora osušiti.

Pilea – predlozi za dekoraciju biljke u vašem domu

Cveće je uvek odličan izbor kada želite da svom domu date vedrinu i upotpunite prostoriju.  Pilea će zbog svoje jake zelene boje koju poseduje u listovima odlično uklopiti uz beo, siv, krem ili plav enterijer. Dok je mala i nerazvijena odlično će izgledati na stočiću u dnevnoj sobi ili pored ogledala u kupatilu. Kad poraste i pusti listove biti odlična dekoracija u ćošku dnevne sobe ili na terasi i u hodniku.
Pilea kineski dolar

Cvećara Jelena – Mesto gde možete pronaći najlepše sobno cveće

Naša cvećara vam nudi širok izbor najdivnijeg sobnog cveća. Pored pilee, kod nas možete pronaći i pahiru, još jednu biljku za koju se veruje da donosi sreću i novac u svaki dom!

Ukoliko ipak volite da ukrasite vašu sobu biljkakama koje mogu narasti i više od jednog metra, fantastična šeflera pametan je izbor za vas. Dolazi u preko 200 varijanata, a na vama je samo da odlučite u kom obliku vam se najviše dopada!

Kao idealan poklon, bilo muškarcu ili ženi, kod nas možete kupiti i bromeliu koja se smatra biljkom protiv hrkanja i nesanice.

Osim sobnih biljaka i saksijskog cveća, u cvećari Jelena možete pronaći i rezano cveće, bukete, razne aranžmane sa cvećem, slatkišima, alkoholnim pićima ili igračkama, kao i box aranžmane po najpovoljnijim cenama.

Posetite nas! Mi imamo savršen poklon za sve prilike! Cvećara Jelena – Čekamo vas na staroj, dobro poznatoj adresi u Zemunu ili jednostavno poručite online preko našeg sajta!

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *