Cvećara Jelena

Saksijsko cvece za vaš dom

saksijsko cvece

Saksijsko cvece je idealno rešenje ukoliko želite da oplemenite svoj životni prostor.

Čežnja za malo zelenila u zatvorenom prostoru, prisutna je kod svake žene, koja želi da da lični pečat svom domu.

Cvećara Jelena će vam u ovom blogu navesti neke od biljaka, koje mogu da ulepšaju vašu dnevnu, spavaću sobu ili pak radni prostor.

Saksijsko cvece – ljubičica

saksijsko cvece

Ljubičica na prozorskom oknu sigurno će ulepšati svaki prostor. Ovo je biljka koja je veoma laka za održavanje, ali zahteva dosta svetlosti i vlage. Obratite pažnju da prilikom zalivanja ne dodirujete vodom lišće. Najbolji način je da ispod saksije imate tacnu u kojoj će uvek biti dovoljno tečnosti.

Kaktusi kao idealno saksijsko cvece

Kaktusi i mini kaktusi mogu biti zanimljiv dodatak svakom domu. Okrugli, šiljati, mat ili sjajni, ova biljka može biti lep ukras u vašoj sobi. Idealna je za one koji imaju dosta obaveza, jer zahteva veoma malo pažnje, povremeno zalivanje i direktnu sunčevu svetlost.

Šeflera ili kišobran drvo

Ova prelepa saksijska biljka, veoma lepo može upotpuniti prazan ugao u vašoj sobi. Dugačko stablo i sjajni listovi daju poseban šarm svakom savremeno ili klasično opremljenom prostoru.

Nemojte ga izlagati jakom popodnevnom suncu i zalivajte kada vidite da se zemljište osušilo. Preterana vlaga ovoj biljki ne prija previše.

Orhideja – najlepše saksijsko cvece

saksijsko cvece

Orhideja je po mnogima najlepša saksijska biljka. Karakteriše je cvet neverovetne lepote, koji na žalost, ne traje dugo.

Orhideje su ljubitelji vlage i svetlosti, tako da su idealan dodatak dnevnoj sobi sa velikom količinom dnevne svetlosti.

Kupuje se u saksiji koja u sebi sadrži mešavinu treseta, uglja i kore. Idealan način zalivanja jeste da saksiju pozopite u vodu i sačekate da je korenje potpuno upije. Za ponovno zalivanje morate sačekati da se korenje potpuno osuši. Samo ovaj način nege obezbediće da vaša biljka traje dugi niz godina.

Saksijsko cvece – Fikus Bendžamin

Ova biljka koja podseća na minijaturno drvce sa razgranatom krošnjom, daje svakoj prostoriji divlji šarm i predstavlja lepo osveženje životnog prostora. Možete je locirati i na sredinu sobe, jer ne zahteva direktne sunčeve zrake.

Održavanje je veoma lako, jer ne iziskuje previše svetlosti i zaliva se samo kada je zemlja u saksiji suva na dodir.

Zelenilo u vašoj spavaćoj sobi

saksijsko cvece

Dekorativna Bromelia umesto lampe na vašem noćnom stočiću može značajno pomoći. Naime, Bromelia je poznata kao biljka koja proizvodi enzim bromelain, koji umiruje hrkanje kod ljudi i time osigurava miran san u vašoj spavaćoj sobi. Ova neverovatna biljka proizvodi kiseonik noću i time poboljšava kvalitet vazduha. Veoma je laka za održavanje, jer ne zahteva previše vlage i svetlosti, a benefiti i koristi su joj brojne.

Kalatea – saksijsko cvece egzotičnog izgleda

Ukoliko želite da oplemenite svoj radni ili životni prostor, znajte da vam Kalatea može pomoći u tome.

Ulepšavaće vaš dom i daće mu osećaj egzotike i toplih krajeva. Karakteristična je po tome što ima prelepe, prugaste listove,  i joj  pruža utisak dramatičnosti i uzbuđenja.

Na vama je samo da obezbedite dovoljnu količinu svetlosti i vode, kada zemljište u njoj presuši.

Saksijsko cvece za sve vrste prostora

saksijsko cvece

Saksijsko cvece je odličan izbor ako imate želju da unesete promenu u svoj životni i radni prostor, oplemenite ga i ulepšate.

Cvećara Jelena nudi veliki izbor saksijskih biljaka. Dođite do nas ili ponudu pogledajte na našem sajtu www.cvecarajelena.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *