Cvećara Jelena

Kaktus japansko drvo

kaktus-japansko-drvo

Kaktus japansko drvo ili biljka „parica“ , prema feng shui-u donosi pare!

Krasula, kako je još nazivaju, pozitivno utiče na posao i privlači energiju novca. U nekim azijskim zemljama se čak prenosi sa kolena na koleno, zbog svojih pozitivnih dejstava.

kaktus-japansko-drvo

Jedan od najpoznatijih feng šui iscelitelja negativne energija u domu, su bujne, zelene biljke koje će doneti ne samo pozitivne vibracije, već i bogatstvo.

Kaktus japansko drvo donosi novac

Prema nekim verovanjima istočnjačkih učitelja, kaktus japansko drvo donosi novac ukućanima i privlači energiju bogatstva i blagostanja. Ova neverovatna biljka u prostoriji pozitivno utiče na posao, vlasniku donosi dobru zaradu, i zbog toga je odličan izbor za kancelarije.

Kaktus japansko drvo privlači pozitivnu energiju

Energija ove biljke je u njenom korenu, što je koren veći i jači, veća je i energija, koja se ogleda u boljoj finansijskoj situaciji i sveukupnom blagostanju.

kaktus japansko drvo

U svetu energije, prema feng shui verovanju, slično privlači slično, tako da ako je biljka bujna i napreduje, energija koju privlači biće vezana za uspeh i prosperitet.

Kaktus japansko drvo spada u sukulente biljke

Krasula zbog svojih mekih sočnih listova, koji skladište vodu, spada u biljke sukulente. Može dostići visinu čak do 3m. Period cvetanja joj je od zime do proleća i tada je krase prelepi sitni beli cvetovi.

Kao i kod većine sukulenata, ova biljka zahteva zimsko mirovanje, što podrazumeva zalivanje 1-2 puta u tom periodu godine. Temperatura u prostoriji ne bi smela da pada ispod nultog podeoka, jer će doći do njenog smrzavanja. Idealna temperatura, pod kojom će vaša biljka parica bujati je 10 stepeni, pa ukoliko možete obezbedite joj u svom domu te uslove. Najpogodnija sredina za njen opstanak je veća saksija sa kvalitetnom mešavinom zemljišta.

kaktus japansko drvo

U principu o ovoj biljci je veoma lako brinuti, ne treba joj previše svetlosti, i ne zahteva često zalivanje, a veoma lepo izgleda u većini domova i kancelarija.

Kaktus japansko drvo i način razmnožavanja

Postoji dva načina razmnožavanja. Prvi je da odrežete jednu grančicu (5-15cm),  zatim ostavite da se rez zasuši 2-3 dana i potom je posadite u smešu zemlje i peska (50/50) ili čist pesak. Zalivajte je na 3-4 dana. Bitno je da zemlja nije uvek natopljena jer će reznice istruliti. Nakon mesec dana pelcer posadite u kvalitetnu zemlju i negujte kao što smo objasnili.

kaktus japansko drvo

Drugi način je razmnožavanje iz lista. List jednostavno treba otkinuti i položiti na zemlju. Za nepunih mesec dana, list će pustiti korenčiće u delu gde je bio pričvršćen za granu. Kada se kida list, vodite računa da ostane ceo, a ne prelomljen, jer ćete samo tako obezbediti da se iz nje razviju mlade biljke.

Kaktus japansko drvo idealno za svaki dom

U periodu dolazećih praznika, idealan način da sebi ili vama dragoj osobi poželite prosperitet, novac i blagostanje, jeste da poklonite krasulu.

Ponudu ostalih biljaka za svoj dom možete pogledati na našem sajtu www.cvecarajelena.com.

Oplemenite svoj prostor i ispunite ga pozitivnom energijom!

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *