Cvećara Jelena

Sobne biljke – Savršen način ukrašavanja enterijera

Sobne biljke

Sobne biljke već decenijama ukrašavaju domove, kancelarije, hotele, restorane i druge zatvoren prostore. Zeleni ljiljan se najčešće koristi kao dekoracija enterijera zbog pročišćavanja vazduha. Sanseveria i Zamija su poznate po tome što uspevaju u svim uslovima, pa čak i u polu senci ili mraku.

Osobe kojima je hobi, skupljanje i održavnje biljaka naješće koriste sobne biljke kao što su vazdušne biljke i sobne palme. Najčešće biljke koje se koriste kao dekoracija enterijera su kaktus, dracena, fikus, filodendron itd.

Želite da vaš prostor bude savršeno ukrašen i da se oseća toplina i elegancija u vašem domu, za vas su sobne biljke Pilea kineski dolar i Esheveria u boji. Ove biljke se koriste širom sveta i krase domove mnogih porodica.

Pilea kineski dolara je sobna biljka koja ima poreklo iz Kine. Zato je i širom sveta poznata kao kineski dolar. U Kini se veruje da je Pilea magnet za novac i da će osoba koja ima Pileu kao sobnu biljku imati iznenadni priliv novca. Zaslužila je svoju popularnost sobne biljke zbog svojih belih cvetića i dekorativnih okruglih listova.

Esheveria u boji se koristi kao sobna biljka zbog svog specifičnog izgleda i elegancije. Poznata je kao kamena ruža, ali zbog svojih šarenih boja odaje utisak nežnosti i romantičnosti. Zbog svog širokog spektra boja esheveria se savršeno uklapa u svaki ambijent.

Sobne biljke

Esheveria i Pilea – Sigurnost i mir doma

Esheveria i Pilea su savršene sobne biljke za radoholičare. Esheveria će ih svaki dan podsećati na luksuz svojim prelepim šarenim listovima, a Pilea će im svojim tradicionalnim moćima obezbediti nadu za dodatni priliv novca. Ako želite da vam dom krase ovakve lepotice morate im obezbediti adekvatne uslove i negu.

Esheveri je potrebna svetlost zato joj je potrebno svetlo i sunčano mesto tokom cele godine. U hladnim danima je poželjno da stoji pored osunčanog prozora, a za vreme leta slobodno je stavite napolje kako bi dobila što više sunčevih zraka. Esheveria je sobna biljka koja može da živi više nedelja bez zalivanja. Češće zalivanje nije poželjno, jer će vaša kamena ruža izgubiti svoj sjaj i šareno lišće će joj istruniti. U koliko se desi da joj lišće istruli potrebno je ručno odvojiti to lišće, jer se na taj način potpuno odvaja od te biljke.

Pilea je laka za održavanje i vrlo otporna sobna biljka. U letnjem periodu se može držati napolju, ali u zimskom morate je uneti u kuću, jer joj ne odgovaraju niske temperature. Pilea se najčešće razmnožava reznicama. Odrežete drvene stabljike i stavite ih u vodu dok ne puste korenje. Zatim ih treba presaditi u teglu sa svežom zemljom. Pazite na zalivanje, jer se zemlja mora osušiti.

Sobne biljke

Sobne biljke – Dugovečan poklon

Koliko stvari postoji koje možete pokloniti dragim osobama. Cveće kao poklon nikada neće izaći iz mode. Cvetna dekoracija će uvek obradovati lepšu polovinu, ne bitno je dal je buket ili samo jedan cvet. Sobne biljke su savršen poklon, jer pored svog prelepog izgleda i dekoracije imaju višegodišnji vek. Idealan su poklon osobama koje žele da renoviraju i drugačije dekorišu svoj stan. Esheveria će se uklopiti u svaki ambijent, a Pilea će savršeno stajati u svakom kutku vašeg doma.

Kod nas možete poručiti poklone za sve prilike. U Cvećari Jelena možete poručiti sobnu biljku adekvatnu za vaš dom. Svaki naš proizvod možete pronaći na dobro poznatoj lokaciji u centru Zemuna ili jednostavno poručite preko našeg sajta.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *