Cvećara Jelena

Suze i venci – poslednji pozdrav našim najmilijima

Suze i venci

Suze i venci su cvetni aranžmani sa kojima odajemo počast i šaljemo poslednji pozdrav našim najmilijima. Namenjeni su najtužnijim događajima u životu svakog od nas. Mnogo puta u godinama koje slede ostavićemo na grobovima najmilijih cvetni aranžman za koji znamo da bi im se svideo ili buket sa njihovim omiljenim cvećem. Kada je reč o samim protokolima parastosa i drugih poštovanih ceremonijalnih okupljanja suze i venci doneti na grob sa sobom nose posebnu simboliku. 

Simbolika suza i venaca 

Suze i venci su način odavanja počasti onima koji su nas napustili. U tužnim okolnostima razmatramo najbolju opciju cvetnog aranžmana kojom bi preneli simbolično ljubav koju smo osećali prema preminuloj osobi. Simbolično pravimo cvetne aranžmane u vidu suze, koja ističe bol koju osećate za dušom koja nas je napustila. Venac kroz istoriju simboliše sam čin ponovnog rađanja i potseća nas da je duša naših voljenih besmrtna i trenutno obitava u telu. Venac simbolično daje nadu i podseća ožalošćene da je smrt sastavni deo života i da se zato moramo čvrsto nositi sa bolom koju osećamo. 

Venac i suza izabrani su za cvetni aranžman zato što se su deo Hrišćanstva, ali i svake druge religije, koja u svojoj osnovi ima beskrajnu ljubav i požrtvovanost. Sledeća simbolika suza i venaca ogleda se prilikom samog čina predaje. Prinošenjem cvetnog aranžmana mi izjavljujemo porodici saučešće podsećajući je koliko smo cenili i poštovali pokojnika. Cveće iznova podseća koliko ljubavi i poštovanja je preminula osoba usadila u srca ljudi koji su došli na ceremonijalni oproštaj. 

Na prvi pogled suze i venci deluju kao klasičan izbor i sada vam je jasno zašto opstaju decenijama u nazad. Nepisano je pravilo da suzu biraju bliski rođaci i prijatelji samog pokojnika. Šira rodbina i poštovaoci pomena bi trebali da izaberu venac kako bi podsetili familiju da bude jaka u ovim tužnim i teškim vremenima. Birajući venac vi stavljate do znanja okupljenima da je duša besmrtna i dajete im nadu za spasenje i bolje sutra.

Suze i venci poslednji pozdrav našim najmilijima

Sada možete da se odlučite za sam oblik aranžmana, ali mi želimo da budemo temeljni i upoznamo vas sa simbolikom cveća koje birate u okviru suze i venca. 

Značenje cveća

Uvek možemo napraviti cvetni aranžman po vašoj želji tako da se u okviru suze i venca nađe omiljeno cveće pokojnika. Poželjno je da aranžman bude bogat, skladan, lepo uklopljen i pažljivo dekorisan. Možete se upoznati sa velikim izborom suza i venaca na našem sajtu za koje smo izabrali cveće sa dubokom porukom.

Svaka biljka ima istoriju i mnoštvo simboličnog značenja, a neke od njih su kao stvorene da pruže nadu i utehu. Reč je o sledećim vrstama: 

Karanfil u okviru suze i venaca – simboliše ljubav i naklonost;

Ljiljani u okviru suze i venaca- simbolišu veru, čistoću i svetlost;

Ruža – simboliše ljubav, strast i lepotu.

Iris – simboliše nadu i veru;

Orhideja – simboliše ljubav i romansu;

Kale u okviru suze i venaca simboliše žalost;

Gerber – simboliše nevinost i snagu;

Hrizantema – simboliše vernost i poštenje;

Paprati – iskrenost i poniznost;

Suze i venci – Naša ponuda

Uvek vam možemo izaći u susret, ako želite kroz svoj cvetni aranžman da izrazite svoje osećanje. Za iskazivanje dubokog poštovanja i zahvalnosti prema pokojniku možemo kreirati suze i vence sa belim irisom, žutim ružama ili ljubičastim ružama. Ovo cveće može biti dodatak klasičnoj suzi i vencima ističući vaša osećanja i naklonost. 

Suze i venci poslednji pozdrav našim najmilijima

Aranžmani za sahranu se izrađujemo po želji porodice uz veliki izbor uvek svežeg cveća. Rado ćemo pripremiti aranžman u skladu sa željenim proporcijama. Razumemo da želite najbolje u ovom trenutku velikog bola i zato želimo da vam olakšamo izbor i pružimo najbolji kvalitet usluge. U slučaju da niste u mogućnosti da prisustvujete sahrani, Cvećara Jelena će za vas dostaviti na groblje izabranu suzu ili venac.

Stojimo vam na raspolaganju kako bi uneli tračak svetlosti u tužan momenat odlaska voljenih i dragih ljudi. 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *