Cvećara Jelena

Baloni punjeni helijumom – Neizostavni deo svake proslave

Baloni punjeni helijumom

Baloni punjeni helijumom deo su svake proslave! Bilo da je reč o rođendanu, krštenju, ili venčanju, značajno doprinose atmosferi. Skoro da je nemoguće zamisliti zabavu bez njih. Pored toga, nisu popularni samo među najmlađima, već se sve češće i odrasli odlučuju na to da svoju ceremoniju obogate ovim detaljima.

Helijum je inertni, netoksični gas bez boje, mirisa i ukusa. Koristi se za ispunjavanje balona jer je lakši od vazduha. Lakoća helijuma i balona omogućava im da lebde, odnosno plutaju, vazduhom. Jedini hemijski element koji je lakši od helijuma jeste vodonik. Ipak, on se ne koristi za ispunjavanje balona jer je veoma lako zapaljiv.

Prvi balon napravljen je 1824. godine, a helijum je prvi put upotrebljen za ispunjavanje balona posle Prvog svetskog rata.

Baloni punjeni helijumom ili helijumski baloni kakve danas znamo, prvi put su korišćeni 1927. godine, a potom pedesetih godina 20. veka.

Rođendanski baloni punjeni helijumom

Baloni punjeni helijumom koriste se kako među najmlađima, tako i tokom organizacije raznih vrsta proslava. Danas su helijumski baloni postali sinonim za dobru zabavu. Od rođendana, do venčanja, razdragani buket helijumskih balona označava dobru zabavu.

Postoji više vrsta helijumskih balona. Neki od njih mogu da imaju klasičan izgled, dok drugi mogu da budu u obliku omiljenog Diznijevog junaka, srca, zvezde, broja

Baloni punjeni helijumom

Tematske balone punjene helijumom nije teško pronaći. Baloni u obliku Mini Maus veoma su popularni među decom i idealan su odabir za dečije rođendane.

Ukoliko, pak, želite da obradujete nekog starijeg, preporučujemo vesele i šarene balone sa porukom „Happy birthday„. Baloni oduvek podsećaju na detinjstvo i evociraju lepe uspomene, pa je to ujedno i sjajan poklon kojim možete nekoga da obradujete.

Pored toga, veoma su popularni i baloni punjeni helijumom u obliku brojeva. Na taj način možete da napravite buket od balona i ovekovečite nečiji rođendan na ovaj način. Veoma su popularni prilikom proslava 18. ili nekog drugog, jubilarnog, rođendana.

Baloni punjeni helijumom za rođenje deteta

Ne postoji veći povod za slavlje od rođenja deteta. U skladu sa tim da li su srećni roditelji dobili dečaka ili devojčicu, obradujte ih helijumskim balonom kreiranim za ovaj povod. Pored toga, mogu da se koriste i tokom proslave na kojoj se otkriva pol deteta.

Vlada mišljenje da je plava boja idealna za dečake, dok je devojčicama, uglavnom, namenjena roze boja.

U skladu sa tim, u cvećari Jelena možete da pronađete balone punjene helijumom koji odgovaraju ovakvoj temi fešte.

Svetloplavi balon u obliku lopte sa zvezdicama i konjićem namenjen je roditeljima koji treba da dobiju ili su dobili dečaka. Roditelji koji su obogatili svoju porodicu devojčicom, mogu da odaberu roze balon u obliku srca. Ukrašen je cvetićima i konjićem. U skladu sa dizajnom balona, na onom za dečake piše: „It’s A Boy„, dok na onom namenjenom devojčicama piše:“It’s A Girl„.

Prikladni su i raznobojni baloni u obliku srca koje možete da kombinujete sa tematskim balonima u skladu sa prilikom. Kreirajte buket balona i uveselite sve zvanice.

Cvećara Jelena – Mesto na kom ćete naći sve što vam je potrebno da oduševite slavljenika

Zbog svoje osetljive prirode, retko kada se događa da baloni „potraju“ duže od nedelju dana. Postoji nekoliko trikova kojima možete da im produžite životni vek.

Baloni punjeni helijumom

Helijum je osetljiv na temperaturne promene. Hladan vazduh utiče na to da se smanji količina helijuma u balonu, ali on će i dalje nastaviti da „pluta“ kroz vazduh. Pored toga, osetljivi su i na jako sunce, kao i na vetar i prašinu. Ukoliko ga naprskate lakom za kosu ili silikonskim sprejem, balon će imati duži životni vek.

Cvećara Jelena uvek je tu za ulepšavanje svih važnih datuma u vašem životu!

Kod nas ne samo da možete da pronađete maštovite i perfektno ukomponovane cvetne aranžmane, bidermajere i negovano saksijsko cveće, već i balone punjene helijumom. Za sve najlepše proslave, posetite nas u Zemunu ili naručite aranžman putem sajta. Vršimo dostavu balona i cveća na bilo koju adresu u Srbiji.

Cvećara Jelena – Mi znamo koliko je sreća važna! Kod nas ćete pronaći najlepše cveće i sve vrste dekoracija za najlepše proslave i najveselije događaje!

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *