Cvećara Jelena

Bambusi – Dekorišite svoj dom

Bambusi - Dekorišite svoj dom

Postoji mnogo načina na koje možete manifestovati pozitivnost i lepotu u svojoj kući, jedan od njih je čuvanje biljaka bambusa u zatvorenom prostoru. Uticaj feng šuija stalno raste, a veruje se da bambusi pozivaju na prosperitet u kući. Međutim, treba voditi računa o biljci bambusa i pravilno je postaviti prema uputstvima.

Gde možete držati biljke bambusa u zatvorenom?

Spavaća soba

Održavanje biljke bambusa u vašoj spavaćoj sobi doneće vam mnogo sreće i dobrih vibracija. Uvek treba držati biljku bambusa okrenutu ka istoku ili jugoistoku. Male sobne biljke bambusa dostupne su u različitim veličinama, a broj stabljika predstavlja specifično verovanje. U spavaćoj sobi možete držati biljku bambusa sa dve stabljike, što znači ljubav, ili bambus sa devet stabljika, što predstavlja veliku sreću. Ne zaboravite da vodite računa o svojoj biljci bambusa čišćenjem listova i periodičnom zamenom vode.

Bambusi u dnevnoj sobi

Vaša dnevna soba je prostor u kojem provodite većinu vremena sa svojom porodicom. Možete ili zadržati biljku bambusa umerene veličine koja će pročistiti vazduh u vašoj dnevnoj sobi ili možete izabrati da zadržite biljku bambusa sa šest stabljika koja predstavlja prosperitet. Energija koju proizvodi sobna biljka bambusa će stići do svih članova vaše porodice, tako da možete odabrati i bambus sa tri stabljike za manevrisanje dugog života, bogatstva i sreće. Na kraju, stabljike bambusa takođe dodaju estetski dodir vašoj dnevnoj sobi, tako da nema razloga zašto biste izabrali da ne držite nekoliko biljaka bambusa u zatvorenom!

Bambusi u kupatilu

Biljke bambusa ne zahtevaju mnogo. Oni praktično mogu rasti čak i pri slabom svetlu. Dakle, savršeni su za vaše kupatilo. Ako mislite da će biljno zemljište učiniti vaše kupatilo blatnjavim i prljavim, onda ne brinite; biljke bambusa mogu rasti bez ikakvog tla. Sve što vam treba je vaza, nekoliko kamenčića i malo vode da bi vaša biljka bambusa bila stabilna. Ako ne želite da dobijete veliku biljku bambusa, onda samo uzmite stabljiku koja vam odgovara i stavite je u staklenu teglu. Ne zaboravite da povremeno menjate vodu.

Postavljanje biljke bambusa u kuhinju

Kuhinja je jedna od glavnih oblasti u kojoj morate držati biljku bambusa. Možete koristiti sto za večeru i postaviti biljku bambusa kao središnji deo i postaviti ogledalo nasuprot trpezarijskog stola kako biste udvostručili energiju. Bambus sa sedam stabljika biće idealan za vaš kuhinjski prostor, jer predstavlja zdravlje i takođe neguje nagomilani či.

Bambusi - Dekorišite svoj dom

Bambusi u kancelarija

Vaša kancelarija je upravo mesto koje pokreće zdravlje i bogatstvo za vas i vašu porodicu. Dakle, morate držati jednu biljku bambusa sa osam stabljika da biste podržali bogatstvo ili biljku bambusa sa pet stabljika da biste unapredili zdravlje. Ako sobnu biljku bambusa postavite u pravcu istoka, ona će odražavati zdravlje, a ako je stavite na južni vrh, doneće vam priznanje. Dakle, obavezno procenite šta tražite pre nego što postavite biljku bambusa.

Nekoliko stvari koje treba imati na umu o bambusu za vaš dom

Promenite vodu iz bambusove posude i uverite se da je koren uvek pokriven. Voda sa puno hlora će biti štetna.
Očistite listove bambusa četkom; u suprotnom, neće moći da rastu.
Držite biljku bambusa dalje od ekstremnih vremenskih uslova.
Ako vaša biljka bambusa raste sa zemljom, obavezno dodajte samo dovoljno vode koliko joj je potrebno. Ako dodate previše vode, postoje šanse da će to ometati rast vaše biljke bambusa.
Uklonite žute listove kad god ih uočite i koristite zdravo đubrivo da bi vaša biljka bambusa bila jaka i hranjena.
Na kraju, pobrinite se da odaberete pravu biljku bambusa za sebe. Biljka o kojoj možete da brinete i biljka bambusa koja služi pravu energiju uvek će ići u vašu korist.

Sada znate da biljke bambusa u zatvorenom prostoru nisu samo stil, lepota i elegancija, već donose sreću i pozitivnost u vaš dom. Veruje se da biljka bambusa olakšava kretanje energije kroz šuplju strukturu nalik cevi. Biljka bambusa će neprekidno cirkulisati zdravlje vašeg tela, uma i duše u svakom trenutku. Pokloniti nekome biljku bambusa može biti jedan od najpažljivijih poklona ikada jer nekome poklanjate sreću!

Biljku bambusa možete poručiti online putem našeg sajt ili nas posetite.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *