Cvećara Jelena

Bidermajeri

Bidermajeri

Bidermajeri, odnosno venčani buketi odražavaju karakter buduće mlade, njen stil i ukus.

Naziv potiče od istoimenog stila koji se bazirao na dizajniranju buketa, korpi, nakita i tašni.

Bidermajeri potiču iz antičkog doba

 

U staroj Grčkoj i Rimu postojao je običaj nošenja venčanog buketa. Tadašnje žene su nosile vence od poljskog cveća, lekovitog i začinskog bilja ili belog luka kako bi oterale zle duhove.

Bidermajeri kod Kelta umesto cveća sadržali su bršljan, čičak i vres, u kombinaciji sa aromatičnim začinskim biljkama. Smatralo da će ovi jaki mirisi držati zle duhove dalje od mladenaca.

Prema drugim podacima bidermajeri dolaze iz arapske tradicije gde su mirisni, beli cvetovi narandže simbolizovali unutratrašnju duhovnu lepotu, ljubav i plodnost. Sa dolaskom Arapa na Siciliju, u periodu od VII do IX veka, običaj nošenja venčanog buketa proširio se i na zapadne zemlje.

Vremenom, bidermajeri su dobijali nova značenja pa se i njihova forma menjala. Tako se u vreme kraljice Viktorije koristilo sveže cveće, jer je predstavljalo vrstu glasnika među mladencima, budući da je svaki cvet imao svoje značenje.

Bidermajeri su, danas, odraz ličnog stila buduće neveste

Izbor cveća za venčani buket zavisi od želja same mlade, te je svaki bidermajer jedinstven. To mogu biti ruže u klasičnoj crvenoj i beloj boji, dehidrirane ruže koje dugo traju, roze gerberi ili ljiljani, nežne orhideje i kale ili jarki suncokreti…

 

Sama venčanica, kao i cvetna dekoracija prostora za venčanje često igraju velliku ulogu pri izboru, jer se buduće neveste trude da svi detalji budu savršeno ukombinovani.

Bidermajeri – tri glavna trenda za 2018. godinu

Baš kao što svake sezone dolaze novi stilovi među venčanicama i frizurama, tako i ostali svadbeni detalji donose nove trendove – počev od torti, preko dekoracije, pa do bidermajera.

Bidermajeri

I dok su protekle godine obeležile meki tok zelenila i vazdušne, eterične aranžmane, trendovi za venčanja u 2018. godini karakterišu smele, intenzivne vibracije. Ove godine bidermajeri karakterišu sjajne kombinacije boja, kao i neobičnih i privlačnih detalja, poput perja, loptastih buketa i narukvica od cveća za mladence.

Boja godine vlada i među venčanim buketima

Pantone institut, koji je poznat po svom Pantone Matching sistemu, svake godine bira boju koja će vladati ne samo u modnom i beauty svetu, već na svim poljima. Za 2018. je izabrana Ultra Violet.

Dramatična, a provokativna ova boja odiše kosmičkom energijom i navodi nas na proširivanje granica uma izvan našeg sveta. Ako je previše “jaka” za vaše venčanje, možete je kombinovati sa cvećem u svetlijim tonovima ili, pak, u jarkim žutim. Ova eksplozija boja je idealna za prolećna venčanja.

Bidermajeri u puderastim nijansama

 

Uvek omiljena color šema među nevestama, pasteli su i ove godine popularni. Oni su epitet za romansu i laki za kombinovanje. Za sve romantične devojke,  najbolji izbor su okrugli bidermajeri koji su vrlo jednostavne konstrukcije i predstavljaju klasiku sa kojom nema greške. Dok devojke koje neguju boho stil, mogu izabrati manje bukete od poljskog cveća u ovim nežnim bojama.

Ako ste dovoljno smele, neka vaš bidermajer izađe iz tradicionalnih okvira

U želji da budu što kreativniji, bidermajeri svake godine dobijaju nove, neobične ukrase. Ovog proleća modom vladaju detalji od perja, pa se taj trend preneo i na venčane bukete. Kombinacija perja i cveća donosi sjaj starog Holivuda, dok je čitav buket od perja samo za ekstravagantne mlade.

Ukoliko se dan vašeg venčanja bliži, cvećara Jelena će vam pomoći da odaberete savršen bidermajer za najbitniji događaj u životu. Prepustite se mašti i veštim rukama našeg osoblja.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *