Cvećara Jelena

Kako da iskoristite bonsai za uređenje doma?

Bonsai prodaja

Bonsai prodaja minijaturnog drveta unikatno je rešenje da upotpunite vaš stan i učinite ga elegantnijim. Bonsai predstavlja specifičnu tehniku uzgoja minijaturnog drveta u plitkoj i maloj posudi. Iako mnogi ljudi prilikom pominjanja reči bonsai uglavnom preusmere svoje misli na određenu vrstu drveta, bonsai je, zapravo, vrsta umetnosti.

Bonsai poreklo vodi iz Kine i jedinstven je način da ulepšate svoj životni prostor.

Bonsai prodaja jedinstvenog minijaturnog drveta

Svaka prostorija u kući ili stanu izgledaće sofisticirano i moderno ukoliko svoje bonsai drvce kupite već danas. Ukoliko ste ljubitelj bonsaija, donosimo vam nekoliko načina da ga uklopite u svoj enterijer.

Samo jedna od ideja kako da dekorišete svoj prostor uz pomoć bonsaija jeste da ga postavite na sredini trpezarijskog stola. Ukoliko nabavite posudu za bonsai u boji vašeg stola, stvorićete harmoniju za sva čula.

Za bonsai se smatra da donosi sklad i mir u kući u kojoj se nalazi. Zašto ga onda ne biste smestili u svoju spavaću sobu i tako obezbedili sebi miran san? Umesto budilnika i ostalih sitnica koje vam stoje na ormariću pored kreveta, postavite svoj bonsai.

S obzirom na to da bonsai drvce ne zauzima mnogo prostora, ono može biti pravo osveženje i za vaše kupatilo! Unesite dozu zelenila u svoju oazu.

Bonsai prodaja

Ipak, ako želite da svi oni koji ulaze u vaš dom vide vaš predivan bonsai, možda je idealno rešenje postaviti ga pored ulaznih vrata ili u okviru predsoblja. U ovu svrhu, bonsai prodaja stočića za ovo minijaturno drvo dolazi u prvi plan. Mali stolovi, tipično viši i uži, idealni su za čuvanje vašeg bonsai drvca.

Bonsai drvce – Kako ga pravilo negovati?

Ako ste početnik u ovoj vrsti tehnike uzgoja minijaturnog drveća, trebalo bi znati kako se uopšte gaji bonsai.

Postoji nekoliko načina uzgoja bonsaija, a čini se da je najteži način uzgoj iz semena. Ovaj način se ne preporučuje neiskusnim ljudima iz razloga što zahteva mnogo više vašeg vremena i posvećenosti.

Drugi način jeste takozvano margotiranje. Margotiranje jeste oživlavanje dela grane, koji se kasnije odvaja od stabla i presađuje u malu posudu. Na taj način kreće sa uzgojem bonsaija.

Ipak, najlakši način jeste da u omiljenoj cvećari kupite mlado bonsai drvce i počnete da se starate o njemu. Bonsai prodaja i kupovina preporučuje se svim amaterima u uzgoju minijaturnog drveća.

Što se tiče nege bonsaija, važno je pratiti osnovna načela ove tehnike.

Zemljište za bonsai je raznoliko i može sadržati treset, šljunak, ilovaču, kompost i mnoge druge supstance. Ono se prilagođava vrsti bonsaija koju uzgajate.

Potrebno je đubriti zemljište povremeno, ali paziti da zemlja nije suva prilikom ovog čina. Dakle, pre đubrenja, dobro zalijte svoje drvce kako se ne bi oštetilo.

Mlada bonsai drvca potrebno je presađivati svake godine, dok je onim starijim dovoljno presađivanje na svakih pet ili šest godina.

Orezivanjem se drvo zapravo jača i postaje otpornije.

Bonsai prodaja

U letnjim mesecima zalivanje se preporučuje na svakodnevnom nivou, dok je tokom zime ovoj biljci potrebno manje vode.

Ukoliko pratite naša uputstva, vaš bonsai imaće neometan razvoj i ulepšavaće vaš dom dugi niz godina, pa i decenija.

Bonsai prodaja u Zemunu

Svoj bonsai možete pronaći u našoj cvećari u Zemunu. Bonsai prodaja na dobro poznatoj adresi čeka vas već danas.

U našoj ponudi možete pronaći bonsai zelkova drvce. Ovo je jedna od najpopularnijih i najjednostavnijih vrsta bonsaija za uzgoj i negu. Dakle, ukoliko ste početnik, ovaj bonsai savršen je za vas.

Pepper bonsai svojim izgledom podseća na mini park ili šumicu. Svojim izgledom očaraće gotovo svakoga!

Bonsai drvo uspeha smatra se jednim od najmoćnijih simbola u Feng shui-ju i donosi vam uspeh, sreću i novac. Primamljivo, zar ne?

U našoj širokoj ponudi možete pronaći još mnogo drugih vrsta bonsaija. Potrebno je samo da nas posetite i odlučite se za onaj koji vam se najviše dopada!

Cvećara Jelena – Vidimo se na staroj, poznatoj adresi u Zemunu!

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *