Cvećara Jelena

Box cvetni aranžmani – večni unikat

Box cvetni aranžmani - Cvećara Jelena

Box cvetni aranžmani – uvek je poznato da razvesele raspoloženje svakog primaoca. Studije širom sveta su dokazale da cveće deluje kao prirodni moderator raspoloženja i da se njihov uticaj dugo oseća na emocionalno blagostanje primaoca.

Šta je box cvetni aranžman?

Box cvetni aranžmani  gomila cveća dizajnirana i estetski prikazana u kutijama. Buket cveća se razlikuje od kutije cveća, jer ova druga ima cvetnu sunđer u osnovi za zadržavanje vode za cveće. Ovaj čvrsti cvetni  sunđer omogućava dizajneru cveća da aranžira cveće i dizajnira aranžman u skladu sa tim. Sveže cveće je zaglavljeno u vlažnom sunđeru omogućavajući im da uzimaju vodu iz nje i tako im pomaže da ostanu sveže danima.

Box cvetni aranžman je savršen poklon za osobu koja nema dovoljno vremena da brine o cveću. Ne zahtevaju vazu ili drugu posudu za skladištenje. Box cvetni aranžman ne treba da se preuređuje. Ovo cveće u kutijama izgleda divno kao središnji delovi. Cveće u kutijama ostaje sveže i svetlo lako 2-3 dana dok cvetovi natapaju vodu iz cvetne pene u podnožju.

Malo dodatne pažnje za ove prelepe aranžmane može napraviti veliku razliku i pomoći im da ostanu svežiji tokom dužeg vremenskog perioda. Većina cvetnih aranžmana ostaje sveža 5-7 dana u zavisnosti od vrste korišćenog cveća i nege koja se daje.

Box cvetni aranžmani

Briga za cveće o box cvetnom aranžmanu je minijaturna.

Da bi vaša cvetna kutija izgledala sveže tokom dužeg vremenskog perioda, držite svoje cveće na suvom, hladnom, zaštićenom od direktne sunčeve svetlosti i toplote.

Održavajte cveće svežim dodavanjem malih količina vode između aranžmana, kako biste ih hidratisali. Ovo će zadržati cveće sveže 2-3 dana.

Nakon što izvadite cveće iz kutije, napunite čistu duboku vazu vodom i dodajte kvalitetnu hranu za cveće od svog cvećara. Oslobodite se listova koji će biti ispod vodene linije, ponovo isecite stabljike cveća tako što ćete oštrim nožem ili makazama ukloniti nekoliko centimetara. Stavite cveće u rastvor vaze koji ste pripremili.

Box cvetni aranžmani – šareno zadovoljstvo

Box cvetni aranžman nije poseban samo zbog prirodne lepote i bogatog mirisa koje poseduje cveće, već i zbog ogromnog značenja koje nosi. Ali, ako mislite da je cveće savršeno za vesele i svečane prilike, varate se. Mogu se koristiti i u tužnim trenucima, na primer kada moramo da se oprostimo od voljene osobe ili nekoga kome smo dragi. Posmrtni aranžmani (krune, krst, suze, ogrtači) savršeni su za primer, ako svom partneru poklonimo prelep cvetni aranžman od lala ili ruža na godišnjicu, prenećemo sva ona lepa osećanja koja osećamo, ali ne možemo da izrazimo rečima.

Isto tako, cveće veoma dobro pada u važnim događajima kao što je dolazak novog člana u porodicu. Tu se ističu aranžmani za rođenje (koji čak imaju nežne figure napravljene od cveća, sa adekvatnim ukrasima i igračkama).

Box cvetni aranžmani

Box cvetni aranžmani – prelepo pamćenje

Budi originalan. Iako su crvene ruže u box cvetnom aranžmanu prelepe, one su često prvi izbor svih davaoca cveća. Ako zaista želite da iznenadite svoju voljenu osobu, pokušajte da potražite drugo cveće. U svakom slučaju, ruža je izabrana, probajte druge boje kao što su plave, roze, žute ruže itd.

Pitajte stručnjake. Samo u najboljoj Cvećari Jelena naći ćemo stručnjake kako za negu cveća tako i za njihov izbor prilikom izrade poklona. Sve naše cvetne aranžmane možete poručiti preko našeg veb sajta, ili kupiti u našoj cvećari u centru Zemuna.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *