Cvećara Jelena

Dračena sa dva štapa – Ženski zmaj

Dračena sva dva štapa

Dračena sa dva štapa je čest izbor ljubitelja zelenila u ukrašavanju doma ili radnog prostora. Osim kod nas koristi se širom sveta. Naziv ove biljke dolazi od grčke reči Drakaina koja znači ženski zmaj.

Ako želite da se vaš dom ukrasi mirisom prirode i da uselite neodoljive tropske predele, ali nemate vremena da se posvetite vašem ukrasu, ne brinite. Ovaj elegantni zmaj, osim što ukrašava prostoriju i daje joj tropsku notu, on nikada ne umire, ne zahteva puno svetlosti prečišćava vazduh i zahteva malo vode.

Dračena sa dva štapa je idealnocveće za restorane, kancelarije i poslovne prostore. Isto tako se savršeno uklapa u spavaće sobe i dnevne boravke. Ovaj ženski zmaj uneće u vaš dom sigurnost i toplinu, a svojim egzotičnim izgledom dodatnu lepotu i sjaj malom kutku u kojem se nalazi. Dračenu možete pokloniti prijateljima za bilo koju priliku.

Dračena sva dva štapa – Način održavanja

Dračenu sa dva štapa treba držati što dalje od direktnih sunčevih zraka, kao i od prostorije kao što je hodnik zbog promaje. Da bi vaša dračena zadržala svoj sjaj, potrebno je zalivati na svaka četir dana ustajalom, tj. mlakom vodom. Trebate da imate u vidu da ova biljka voli suvu zemlju, tako da ne treba da preterujete sa zalivanjem. Stabljika dračane sa dva štapa moraju da stoje uspravno zbog toga što lišće raste na vrhu stabljike. To joj daje kraljevski izgled. Vremenom, lišće sa donjeg dela stabljike opada i pravi prelepe šare.

Dračena sva dva štapa

Dračenu sa dva štapa je potrebno odbraniti od napada vaši i crvenih paukova. Ako je ne čuvate adekvatno, može se desiti da se listovi na vrhu osuše. Vaša savršena lepotica će se oporaviti, ako je sklonite na mesto gde njoj odgovara koje obavezno mora da bude bez direktne sunčeve svetlosti i bez promaje.

Najčešće bolesti dračane

U koliko vašoj dračeni nešto fali, ona će vam to uglavnom pokazati na svojim listovima. Pored mogućih biljnih štetočina i bolesti koje se javljaju kod ovog sobnog cveća, može se desiti i da ono polako trune zbog grešaka u njenoj pravilnoj nezi.

Koje znakove dračena daje da joj nešto ne odgovara u ulovima života? To su uglavnom:

Bledi listovi – Nedostatak svetlosti i ne odgovarajuća lokacija

Opekotine na listu – Dračena je izložena direktnoj svetlosti

Opadanje listova – Znak suvog vazduha ili stalne promaje

Braon ivice lista – Dračana ukazuje na nedovoljno zalivanja ili suv vazduh

Smeđe mrlje na listu – Nedostatak zalivanja

Bele i žute mrlje na listu – Dračena je izložena temperaturnim variranjima

Crvene mrlje na listu – Niska temperatura

Dračena sva dva štapa

Pored toga, često se dešava da razne biljne štetočine napadnu vašu biljku. Uglavnom su to:

Štitaste uši – Znakovi koje dračena daje su smeđe mrlje na listovima u borbi protiv njih, koristite insekticid.

Vaši – Ukoliko uočite neke promene na listovima, moguće je da su je napale biljne vaši. Tad listove prebrišete krpom i isprskajte insekticidom.

Crveni pauk – Na gornjoj strani lista se pojavljuju žute mrlje, a ispod lista pakova mreža. To je sigurni znak da je vašu biljku napao crveni pauk. Očistite biljku od mreže, prebrišite njene listove i isprskajte insekticidom.

Dračena sa dva štapa – Pronađi me

Dračena sa dva štapa je savršen poklon mladom bračnom paru. Takođe, možete je pokloniti prijateljima i na taj način pokazati poštovanje i zahvalnost.

Želite da kupite ili nekom poklonite veličanstvenu dračenu sa dva štapa, ali ne znate gde da je pronađete? U Cvećari Jelena možete pronaći savršen poklon za sve prilike. Pored dračane sa dva štapa nudimo vam veliki broj saksijskog i sobnog cveća. Možete nas pronaći u centru Zemuna ili jednostavno možete da poručite preko našeg sajta.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *