Cvećara Jelena

Grane pamuka – Simbol bogatstva i blagostanja

Grane pamuka - Simbol bogatstva i blagostanja

Grane pamuka su jedni od najslađih cvetova na svetu. Oni su mekši, puhastiji i lakši. Pri rukovanju njima treba biti veoma oprezan. Oni su tako delikatne prirode.

Oni mogu promeniti loše raspoloženje osobe u zanosno lepršavošću. Vesele mogu učiniti veselijim svojom mekoćom i divnom lepotom. Ovo cveće ima prirodu rano uvenuće. Važno je da se pravilno brinete i steknete znanje o cveću koje će koristiti iz bilo kog razloga.

Pamuk pripada porodici hibiskusa i njegovo botaničko ime je Gossipium hirsutum ili Gossipium barbadense.

U prirodi je višegodišnji žbun i naraste do 3,5 metara u visinu. U komercijalne svrhe, bere se pre nego što u potpunosti poraste i dostigne visinu od samo 1,2 metra.

Nakon oko 100 dana sadnje i zalivanja pamučnog drveta, pamučne kutije počinju da se pune i cvetaju tamo gde je nekada bio cvet. Svaka kutija sadrži oko 32 nezrela semena iz kojih će početi da rastu pamučna vlakna. Sama koštica se u stvari smatra voćem, jer sadrži seme. Zatim, nakon što vlakna počnu da sazrevaju, kuglice počinju da povećavaju svoj obim i formiraju šuplje pamučno vlakno unutar kutije koje je skoro veličine male smokve.

Kućica dostiže svoju punu veličinu nakon otprilike 25 dana nakon što latice padnu i prirodno pucaju nakon još 35 do 55 dana. Pamuk koji leži ispod se zatim izlaže i suši na način spreman za podizanje.

Nakon oko 180-dnevnog procesa uzgoja, svaka biljka će sadržati skoro 15 do 20 kutija i, u proseku, svaka kutija će sadržati skoro 500.000 vlakana pamuka. Zar nije divno?

Grane pamuka - Simbol bogatstva i blagostanja

Šta simbolizuje cvet pamuka?

Ovaj cvet simbolizuje bogatstvo i blagostanje u vašem životu. Ovaj neobičan, ali zapanjujući cvet znači da negujete ljude oko sebe, što ga čini jednim od najboljih poklona za rođendane, godišnjice ili bilo koje druge proslave.

Da li cvetovi pamuka umiru?

Cveće pamuka ne umire, već prolaze kroz veliku transformaciju, jer kuglice počinju da dobijaju pravilan oblik.

Zdrava biljka će cvetati, prvo će postati žuto-bela pre nego što postane crvena. Zatim umire, ostavljajući kutiju.

Grane pamuka – Najbolje godišnje doba za ukrašavanje

Pamuk je neutralan predmet za ukrašavanje vašeg doma. Možete dobiti pamučne stabljike. Ali koje godišnje doba za ukrašavanje pamukom?

Koju sezonu ukrasiti pamukom? Jedno od naših omiljenih vremena za ukrašavanje pamukom je jesen, ali volimo da ukrašavamo i proleće. Pa i Božić je zabavno vreme za upotrebu pamuka za ukrašavanje.

U redu, u osnovi možete ukrasiti pamukom tokom cele godine. Njegov beli pahuljasti izgled uklapa se u dekor tokom cele sezone. Jednostavno dodajte malo prazničnog ili sezonskog dekora uz to i imate remek-delo od pamuka.

Grane pamuka – Ukrašavanje doma

Biće to za iskrene nijanse, za elegantno držanje ili za njihovu gotovo eteričnu lepotu, ko zna, činjenica je da pamučne grane dobro izgledaju u svakom domaćem prostoru. Stavite ih u vazu, oni su zimzeleno cveće dugog veka, a uklopiće se u bilo kojoj prostoriji vašeg doma.

Grane pamuka - Simbol bogatstva i blagostanja

Grane pamuka u buketu

Grane pamuka možete uklopiti sa buketom orhideja ili prelepih gerbera i pokloniti ga voljenoj osobi. Ovakvim poklonom izkazaćete vašu ljubav. Grane pamuka u bukete su takođe savršen poklon za godišnjicu, rođendane, venčanje, useljenje, ali i za sve druge proslave.

Grane pamuka – Cvećara Jelena

Ne postoji cvet koji je bolji za unošenje toplini u domu od cveta pamuka. Pamuk će sa svojim mekanim pahuljastim oblacima naterati svakog ko uđe u vaš dom da bude očaran njegovom lepotom. Buket sa granama pamuku će osoba kojoj ga poklonite videti koliko vam znači i koliko je cenite.

Želite nekome da oplemenite dom ovom fascinantnom biljkom ili nekome da poklonite bukete sa granama pamuka? Grane pamuka možete pronaći kod nas u Cvećari Jelena ili ga jednostavno poručite online putem našeg sajta.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *