Cvećara Jelena

Orhideja u saksiji – Savršena za svaku sobu

Orhideja u saksiji - Savršena za svaku sobu

Orhideja može lako da ulepša svaku prostoriju i postoji savršena orhideja za svaku sobu. Orhideja u saksiji pruža svež vazduh, odličnu atmosferu i dobru dozu sreće u svakoj prostoriji kuće! Postoji mnogo načina da koristite orhideje živopisnog izgleda svuda za ukrašavanje vaše spavaće sobe, kuhinje, kupatila, pa čak i hodnika. Vrhunski završni dodir za svaki enterijer! Kao i mnoge biljke, orhideje takođe obezbeđuju kiseonik u spavaćoj sobi.

Zašto je dobro imati orhideju u saksiji?

  • Poboljšan kvalitet vazduha

Biljke apsorbuju ugljen-dioksid iz svog okruženja i oslobađaju kiseonik nazad u vazduh. Pošto ljudi rade suprotno, biljke pružaju savršenu dopunu našem okruženju. Postavljanje biljaka oko vašeg doma može pomoći u podsticanju dubokog disanja, što vam čak može pomoći da bolje spavate. Možda biste želeli da razmislite o tome da stavite orhideju na svoju komodu ili noćni stočić u spavaćoj sobi.

  • Oslobađanje od stresa

Prisustvo biljaka može imati smirujući uticaj. Ukrašavanje doma orhidejama može vam pomoći da se opustite i smanjite stres, a osim što poboljšava raspoloženje, može pomoći u smanjenju rizika od kardiovaskularnih i drugih hroničnih bolesti.

  • Smanjene sezonske bolesti

Biljke pomažu u povećanju vlažnosti u svom okruženju, što vam može pomoći da izbegnete sezonske bolesti poput upale grla, kašlja i suve kože. Neka istraživanja sugerišu da viši nivo vlažnosti čak može da smanji verovatnoću širenja gripa, tako da je čak moguće da bi vaše orhideje mogle da zaštite vaš dom od izbijanja gripa.

  • Povećano zarastanje

Nije slučajno što su biljke popularan poklon koji se donosi pacijentu u bolnici. Pošto samo njihovo prisustvo može smanjiti stres i poboljšati kvalitet vazduha i vlažnost u prostoriji, biljke mogu poboljšati vreme zarastanja nakon operacije ili bolesti. Osim toga, osvetljavanje sumorne bolničke sobe šarenom orhidejom sigurno će učiniti da se bilo ko oseća bolje.

  • Poboljšan fokus

Razne studije su pokazale da boravak u blizini biljaka pomaže u poboljšanju koncentracije i produktivnosti i čak može povećati vaše pamćenje do 20 procenata. Poboljšani fokus i produktivnost mogu dovesti do opšteg poboljšanja kvaliteta života. Dakle, sledeći put kada budete morali da odete na poso, razmislite o tome da donesete orhideju u svoju kancelariju.

Orhideja u saksiji - Savršena za svaku sobu

Gde držati orhideju?

Orhideja u spavaćoj sobi

Dodatni kiseonik, malo boje i malo smirenosti? Orhideja je biljka za vas!

Orhideja u saksiji – Kupatilu

Stavite svoje biljke u kupatilo! Zašto? Zlatno pravilo za skoro sve biljke je da trebate da pokušate da ponovo stvorite njihovu prvobitnu klimu. Zato kaktusi, koji rastu u pustinji, vole suvu zemlju u saksiji. Orhideje dolaze iz tropskih krajeva, što znači da vole da žive u vlažnim sredinama. Stavite svoju biljku u kupatilo i više ne morate razmišljati o namakanju svake nedelje. Ako u kupatilu nema prozora, onda ga treba staviti negde gde će dobiti indirektnu sunčevu svetlost.

Orhideje u dnevnoj sobi

Nemojte samo držati orhideje na prozorskoj dasci. Možete ih staviti i na sto za kafu, ormar ili pored sofe? Bez obzira da li volite industrijski, romantični ili jednostavan izgled, postoji orhideja za svaku dnevnu sobu. Koji tip najbolje odgovara vašem stilu života?

Orhideja u saksiji – Kuhinja i trpezarijski sto

Orhideje u saksiji vole da ukradu predstavu za stolom! Izaberite jednostavnu osnovu i stil sa svojim omiljenim orhidejama. Kombinujte niske i visoke biljke da biste dali više života celokupnom izgledu. Savršeno za praznike ili posebnu večeru sa prijateljima i porodicom. Kuhinji možete dati malo više boje uz veselu orhideju na pultu.

Orhideja u saksiji je veoma popularan poklon za rođendan, ali i bilo koju drugu priliku. Veoma su posebne i jedan su od omiljenih cvetova među damama.

Cvećari Jelena vršimo i dostavu cveća u saksiji, ali i buketa cvetnih aranžmana na bilo koju adresu u Srbiji. Potrebno je samo da odaberete omiljeni cvet iz našeg asortimana i da nam kažete kome želite da ga isporučimo. Posetite nas i odaberite omiljeno cveće.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *