Cvećara Jelena

Suze i venci za sahrane sa porukom

Suze i venci za sahrane sa porukom

Kada neko umre, možda ćete osetiti potrebu da nešto uradite, čak i ako osobu niste dobro poznavali. Suze i venci za sahrane sa porukom su jednostavan način da izrazite saučešće. Međutim, znati šta napisati na pogrebnom cveću može biti izazov. Nikada nije lako pronaći pravu formulaciju za pogrebno cveće. Ali često je nekoliko dobro odabranih reči sve što je potrebno. Ono što sledi su neke ideje o tome šta napisati u porukama na čestitkama sa cvećem koje će pratiti cvetne počasti koje će biti prisutne na sahrani.

Kratke poruke za pogrebno cveće

Otišao ali nikad zaboravljen
Uvek mislim na tebe
Sa ljubavlju i lepim uspomenama
Uvek u mom srcu
Do ponovnog susreta
Zauvek u našim mislima

Saveti za pisanje iskrene poruke na pogrebnom cveću

Tačnu poruku o pogrebnom cveću koju napišete na kartici poslatu sa pogrebnim cvećem zavisi od vas, ali čak i nekoliko ljubaznih reči utehe ili sećanja može biti veoma moćno. Bilo da svoje reči upućujete onima koji su izgubili svoje najmilije ili direktno preminulima, vaše reči mogu pomoći ožalošćenoj osobi da se oseća podržano i voljeno. Ako imate problema da odlučite koju poruku da stavite na pogrebno cveće, neka bude jasna i kratka.

Suze i venci za sahrane sa porukom

Odabir pravog cveća za sahranu

Cveće se već hiljadama godina koristi kao deo ceremonija. U stvari, arheolozi su datirali najraniju upotrebu pogrebnog cveća čak 60.000 godina pre nove ere. Tada je cveće verovatno korišćeno da prikrije miris pokojnika. Danas, međutim, cveće saučešća ima drugu svrhu. Osim što je atraktivan prikaz, cveće saučešća je moćan i efikasan način da se uteši ožalošćena porodica i da se osvrne na život i dostignuća preminulog, kao izraz poštovanja, saosećanja i ljubavi.

Suze i venci za sahrane – Ruže

Ruže se tradicionalno povezuju sa romantikom i strašću, ali su pogodne i za sahrane. U pogrebnom okruženju, crvene ruže simbolizuju ljubav i tugu. Bele ruže, slične belim ljiljanima, simbolizuju nevinost i čistotu. Možda biste želeli da razmislite o slanju aranžmana od žutih ruža ako je osoba koja je preminula bila bliski prijatelj, jer one predstavljaju prijateljstvo. S druge strane, ruže breskve mogu poslužiti za iskazivanje zahvalnosti i iskrenosti za sve što je pokojnik bio za vas.

Suze i venci za sahrane – Karanfili

Ovo cveće je simbol ljubavi i obično tradicionalni cvet koji se koristi za proslavu majki na majčin dan. Karanfili se često koriste kao cveće za saučešće, jer rastu u mnogo različitih boja i pomažu u podržavanju većih cvetova poput ruža i ljiljana. Kao i kod drugog cveća, svaka od boja ima svoje značenje; Crveni karanfili predstavljaju naklonost, a beli obično simbolizuju nevinost, dok bi ružičasti mogli biti dobar izbor za katoličke i mnoge druge hrišćanske sahrane, jer se veruje da su stvoreni od suza Device Marije.

Suze i venci za sahrane sa porukom

Cvetovi zumbula

Cvetovi zumbula se uglavnom koriste na sahranama kako bi dodali slatki miris aranžmanu različitog cveća. Zumbuli predstavljaju duboku tugu i žaljenje, jer su jedno od najpogodnijih cveća za prenošenje vašeg saučešća. Ova legenda o cvetu zumbula može se pratiti do starogrčke mitologije. Apolon, bog sunca, i Zefir, bog zapadnog vetra, obožavali su mladog grčkog dečaka po imenu Hiakinthos i takmičili se za njegovu pažnju. Jednog dana, dok je Apolon poučavao Hjakintosa veštini bacanja diska, Zefir je u ljubomornom besu oduvao disk nazad, tragično ubivši Hjakintosa. Prelepo cveće je potom raslo oko Hjakintosovog tela nakon njegove smrti, a Apolon je nastavio da je ovo cveće nazvao zumbulima po dečaku do kojeg mu je veoma stalo. Zbog toga mnogi cvećari sada koriste zumbule da simbolizuju osećaj čežnje za osobom koja je preminula.

Suze i venci za sahrane – Ljiljani

Popularan i elegantan izbor, beli ljiljani kao cveće saučešća predstavljaju mir, milost i dostojanstvo. Ovo je često omiljeni cvet za sahranu i iza ovog snažno aromatičnog cveta krije se značajno značenje. Ljiljani sugerišu da se duša pokojnika vratila u mirno stanje nevinosti, pružajući nadu i utehu porodici. Hrišćani gledaju na ovaj cvet kao na cvet koji simbolizuje čistotu, nadu i sjaj duše. Čak se veruje da je grob Device Marije bio prekriven ovim cvetom.

Ako je neko koga poznajete nedavno preminuo, pogledajte naše cveće i vence za saučešće i upotrebite ovo cveće da izrazite ono što vam je u srcu da se konačno oprostite. Suze i vence možete poručiti online putem našeg sajta ili nas posetite na dobro poznatoj lokaciji u srcu Zemuna.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *