Cvećara Jelena

Dostava aranžmana – Obradujte nekoga ko vam znači

Dostava cvetnih aranžmana

Dostava aranžmana je savršen poklon za sve prilike. Sa njima nikada nećete pogrešiti ako ih izaberete za čestitanje rođendana, godišnjica, slava, veridbi ili, pak, poželite da pokažate svoja osećanja dragoj osobi.

Cvetne korpice i buketi govore univerzalnim jezikom. Njih svako biće na svetu razume, bez obzira na obrazovanje, stalež, nacionalnost.

Ranijih decenija cveće se poklanjalo isključivo lično, a sada je popularna dostava cveća na kućnu adresu. Na taj način u svakom trenutku možete da pokažete poštovanje i pažnju dragim ljudima.

Aranžiranje cveća postoji od davnina

Cvetni aranžmani bili su poznati još u Starom Egiptu. Korišćeni su u mnogim svečanim prilikama. A odatle se dekorisanje cvećem proširilo na Grčku i Rim. Te su njima ukrašavani kipovi, oltari i prostorije u kućama.

Umeće aranžiranja u Aziji je podignuto na viši nivo. Tako su Kinezi proučavali simboliku svakog cveta spajajući ih po toj formi. Dok je u Japanu razvijen posebni oblik tzv. ikabena. Ovi cvetni aranžmani se temelje na osnovnim principama koji predstavljaju nebo, čoveka i zemlju.

Pravi bum cveće u vazi i drugim načinima aranžiranja doživelo je u 18. veku poredivši ovu tehniku sa simetričnim formama u slikarstvu.

I danas se dostava cvetnih aranžmana zasniva, upravo, na ovim oblicima.

Dostava cvetnih aranžmana – klasični oblici aranžiranja

Dostava cvetnih aranžmana klasične forme polazi od geometrije.

Najpoznatiji su formalni cvetni aranžmani. Oni su ovalnog ili okruglog oblika u kome se cveće ređa redom tako da jedan ne prekriva drugi. Mogu biti i u obliku piramida koje su idealna dekoracija za venčanja, jer njome dolazi do izražaja prava lepota cveća.

U klasične oblike spada i Hogart stil koji je nastao u 18. veku. Izgledom podseća na vodoravno ili uspravno slovo S. Oblik se dobija tako što se prvo postavi osnovno cveće i ukrasno zelenilo, a zatim se ostali delovi ređaju tako da prate dobijenu formu.

Dostava cvetnih aranžmana – moderni oblici aranžiranja

Savremeno doba prate trendovi ne samo u modi već i kada je dostava cveća u pitanju. Te su razvijeni najmaštovitiji oblici. Ali svi oni imaju jednu zajedničku karakteristiku – središnji deo čine tamnije vrste u odnosu na cveće po obodu.

Paralelni i strukturni stil potiču iz Holandije. Prate ih jasne linije koje čine da čitav aranžman ima notu čistoće i svedenosti.

Vegetativna forma, baš kao što i naziv kaže, se bazira na poštovanju prirodnog poretka. Odnosno, cveće se slaže onako kako raste u prirodi. Za razliku od njega, dekorativni oblik teži da prirodne elemente preoblikuje u sasvim novu, ali skladnu celinu.

Dostava cvetnih aranžmana

Minimalistički stil je mnogima omiljeni. Iako obuhvata najviše 4 različita elementa, njime najlepše cveće pokazuje svu svoju raskoš.

Dostava cveća podrazumeva i slobodni i ekspirementalni stil kojima aranžeri daju lični pečat. Kako zahtevaju veliki talenat cvećari moraju dobro da poznaju sve moguće oblike – kako klasične tako i moderne.

Ukoliko želite upravo ovakav cvetni aranžman, koji je kreiaran samo za vas, posetite cvećaru Jelenu u Zemunu. Prepustite vaše ideje spretnim rukama naših aranžera, dok će se za brzu i sigurnu isporuku pobrinuti profesionalni vozači cvećare.

 

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *