Cvećara Jelena

Cveće kao najlepši poklon

Cveće kao najlepši poklon

Cveće kao najlepši poklon poseduje dugu tradiciju darivanja.

U davna vremena, kada je komunikacija bila otežana, najlepše cveće je služilo ljudima da prenesu svoja osećanja. Tako su Stari Grci, Rimljani i Egipćani cveće smatrali božanskim darom. Dok je u Japanu tokom 12. i 13. veka postojala posebna forma cvetnih poruka.

Kako je crkva u Srednjem veku zabranjivala parovima javno da pokazuju naklonost, cveće je služilo kao savršena zamena. Viktorijansko doba u Evropi je cveće kao najlepši poklon podiglo na viši nivo, a u mnogim knjigama iz tog doba ostavljeni su zapisi o čitavim razgovorima koji su vođeni uz pomoć cveća.

Danas, savremeno doba pruža mogućnost pokazivanja poštovanja i ljubavi na mnogo različitih načina, ali je cveće ostalo najlepši i najmaštoviji gest.

Cveće kao najlepši poklon – jednostavno, a elegantno

Cveće je jedinstven i neponovljiv poklon. Sa njim nikada nećete pogrešiti, kao što se može desiti ako rešiti da poklonite parfem ili neki odevni predmet. Jer, 89 odsto žena se oseća posebno kada ugleda prelepi buket koji je njima namenjen.

Cveće kao najlepši poklon

Prema istraživanju čak 96 odsto žena je istaklo da im najviše prija pažnja bez posebnog povoda. Zato, ne čekajte rođendane, godišnjice i druge značajne datume da biste voljenoj osobi poklonili cveće, već sami kreirajte specijalne momente za darivanje. U tome vam svakako može pomoći dostava cvetnih aranžmana.

Koje cveće kao najlepši poklon ima najviše simbolike?

Cveće kao najlepši poklon nosi određenu poruku. Tako na primer u Rusiji jedan cvet poručuje: “Ti si sve što imam”. Čime se na najlepši način izražava strastvena ljubav. Sa tri ćete pokazati svoju spremnost da u svakom trenutku sledite voljenu osobu.

Buket od sedam cvetova namenjen je za veridbe i svadbe, a jedanaest za iskrene prijatelje.

Ukoliko se pitate koji cvet pokloniti voljenoj osobi, znajte da dostava ruža ima najviše simbolike. Crvena je oduvek označavala veliku strast. Bela prenosi večnu ljubav. Dok ružičaste nijanse donose nežnost i privrženost. One su najbolji pokazatelj poverenja, kao i prve ljubavi.

Žute ruže su znak prijateljstva, ali imajte u vidu da je samo jedna znak ljubomore.

Cveće kao najlepši poklon za muškarce

Cveće je univerzalni poklon. Te ga možete poklonite svom jačem polu.

Naime, vremena su se promenila. Ranijih godina pokloniti cvet muškarcu značilo je narušiti njegov mačo izgled. Dok, sada, moderni muškarci ne kriju da vole cveće. Čak i sami rado biraju razne bukete i najlepše saksijsko cveće za svoj dnevni boravak.

Cveće kao najlepši poklon

Ako je vaš dragi napredovao u poslu, pravi je trenutak za cveće kao najlepši poklon. Stručnjaci savetuju da pri tom izbegavate pastelne boje ili raskošne cvetne korpe. Umesto njih birajte “muževniju” dekoraciju. Poput tamnih, bordo tonova u buketu ili kombinacije crvenih i belih cvetova. Dok su za isticanje “jake ličnosti“ najbolji izbor tropski anturijum i nezamenljivi kaktus, japansko drvo. Ne samo da svojom neobičnom lepotom privlače pažnju, već su veoma jednostavni za održavanje. Što je idealno za muškarce koji nemaju puno vremena za brigu o cveću.

Cvećara Zemun, Jelena ima bogat asortiman najdivnijeg cveća. Ukoliko ste sprečeni lično da dođete, iskoristite povoljnost koju pruža online kupovina cveća na sajtu cvecarajelena.com.

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *