Cvećara Jelena

Dostava buketa za Dan zaljubljenih

dostava buketa

Dostava buketa za Dan zaljubljenih postaje iz godine u godinu neka vrsta tradicije.

Bliži se 14. februar, dan kada se širom sveta proslavlja Sveti Valentin, praznik zaljubljenih, a najbolji način da iznenadite voljenu damu jeste dostava buketa na kućni prag.

dostava buketa

Prema verovanju, dok je odlazio da mu odrube glavu, Sveti Valentin je slepoj tamničarevoj ćerki poslao pismo sa cvetom žutog šafrana u znak zahvalnosti za ukazanu pažnju.

Bilo je potpisano “od tvog Valentina”. Tradicija dostave buketa na ovaj dan zaživela je u 17. veku za vreme vladavine Charlesa II i sve do današnjih dana, pored čokoladnih bombona je najpopularniji poklon 14. februara.

Iako Dan zaljubljenih nije u našem kalendaru praznika, poslednjih godina, kao i Noć veštica veoma je aktuelan. Kupujemo poklone, pripremamo romantične večere, odlazimo na organizovane proslave u klubovima gde je glavna tema – ljubav.

Ako ste ove godine rešili da se vratite tradiciji, tj. odlučili se za dostavu buketa, u nastavku teksta otkrijte 5 najpopularnijih vrsta koje se poklanjaju na ovaj dan.

Dostava buketa crvenih ruža je odličan način da pokažete svoja osećanja

dostava buketa

Crvene ruže su klasika sa kojom nema greške. Pojavljuju se još u doba Grka i Rimljana, a vezivane su za Afroditu i Veneru, dok u Hrišćanstvu za Devicu Mariju. Brojnim piscima poput Šekspira, Gertrude Stajn, Roberta Bernsa ova ruža je poslužila kao inspiracija za čuvena dela. Kroz svoju dugu, istoriju, ona je postala simbol koji objedinjuje strast, lepotu i romantiku, te ne čudi podatak da čak 51 odsto ljudi kupuje crvene ruže za Dan zaljubljenih.

Iako je za mnoge asocija za 8.mart dostava buketa od crvenih karanfila je druga na listi za Dan zaljubljenih

Razigrani svetlocrveni tonovi karanfila su odraz fascinacije te su idealni za rane faze ljubavi, dok se tamnije preporučuju za duboku ljubav i naklonost.

Karanfili nose istoriju dugu 2000 godina. Prema hrišćanskoj legendi, prvi karanfili su procvetali na tlu kojem je Isus nosio Krst. Naime, tamo gde su pale suze Device Marije nikli su karanfili, kao večni simbol nesebične ljubavi majke. I danas se u Koreji oni nose na Dan roditelja, dok se na Univerzitetu u Oksfordu poklanjanju nakon položenog poslednjeg ispita.

dostava buketa

Možda vam se čini da ovaj cvet nije dovoljno privlačan za jedan romantični dan, ali uz dobru kombinacuju on može postati savršen aranžman ljubavi. Dodatni plus: buketi će trajati mnogo duže u vazi od drugih cvetova.

Ljiljani kao vaš izbor za Dan zaljubljenih

Bilo da su roze, beli, narandžasti ili crveni, ljiljani su idealan cvet za Dan zaljubljenih. Naziv se vezuje za grčko ime Madonna lily, a prvi put su pronađeni 1580. godine na ostrvu Kritu. Raskošni cvet privlači pažnju i kada je sam u buketu, a čarobni miris oduzima dah i nikoga ne ostavlja ravnodušnim, te će njegova dostava zadovoljiti osobu sofisticiranog ukusa.

Lale kao izraz ljubavi

Jednostavne, a savršene, crvene lale su pravi izraz ljubavi. Prema turskoj legendi, princ Farhad bio je zaljubljen u mladu ženu Shirin. Kada je ona ubijena, Farhad je, zbog prevelike tuge, izvršio samoubistvo skočivši na konju sa litice. Od svake kapi njegove krvi nikla je crvena lala. Takođe, prema priči baršunast, tamni centar predstavlja srce ljubavnika, ispunjeno toplinom strasti.

Lako prepoznatljive, crvene lale odišu komforom i idealne su za ljubitelji jasnih formi.

Dostava buketa orhideja šalje poruku egzotičnog zavođenja

dostava buketa

Orhideja simbolizuje ljubav, ali i luksuz i snagu. Pred njenom lepotom niko ne ostaje ravnodušan.

Ako za Dan zaljubljenih preferirate crvenu boju, tu su sitne crvene vrste, za nežne dame postoji bogat izbor ružičastih nijansi, dok za energične birajte šarene orhideje.

Za koju dostavu buketa ste se vi odlučili za ovaj 14. februar?

Dodjite do nas ili celokupnu ponudu cveća pogledajte na našem sajtu www.cvecarajelena.com

Tu smo da pomognemo da nekome izmamite osmeh na lice i osvojite njene simpatije.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *