Cvećara Jelena

Helijumski baloni za sve vrste svečanosti

Helijumski baloni

Helijumski baloni su postali nezaobilazni deo dekoracije na raznim svečanostima. Možete ih naći na rođendanima, krštenjima, venčanjima, prijemima, novogodišnjim proslavama, pa čak i prilikom otvaranja poslovnih objekata.

Kada su nastali helijumski baloni?

Prvi balon je izumeo početkom 19. veka Michael Faraday. Nažalost, nije ga stvorio za proslavu svog rođendana već za testiranja u laboratoriji. Kada je ovaj britanski naučnik prvobitni model napunio vodonikom, primetio je da može vrlo lako da se vine u vazduh.

Godinu dana kasnije, proizvođač i pronalazač guma Thomas Hancock počeo je da distribuira opremu za izradu balona, a tek dvadeset godina kasnije londonski trgovci su krenuli sa prodajom balona u komercijalne svrhe.

Tokom godina, industrija zabave je rasla, a sa njom i razne vrste dekoracije. Tako su početkom 70-ih godina nastali helijumski baloni. Ova vrsta je vrlo brzo postala popularna širom sveta i postepeno je na proslavama zamenila upotrebu klasičnih balona.

Zašto su helijumski baloni bolji?

Helijumski baloni su napraljeni od tzv. metaliziranih folija. Ovaj materijal je manje porozan i propustljiv, te omogućava duže trajanje. Naime, baloni od lateksa mogu da zadrže oblik u trajanju od 12 do 24 sata. Za razliku od njih, helijumski baloni ostaju nepromenjeni i do dve nedelje.

Helijumski baloni

Ova prednost je jedan od glavnih razloga njihove veće upotrebe. Zbog postojanosti mogu se koristiti za dekoraciju prostora znatno ranije od zakazanog događaja.

Helijumski baloni su atraktivni!

Helijumski baloni imaju sjajnu, reflektujuću površinu. Na njoj je štampa znatno boljeg kvaliteta, pa su samim tim slike i natpisi atraktivniji.

Baloni ispunjeni helijumom unose magiju u svečanost. Oni predstavljaju savršen način da se boje i tema proslave dodatnu istaknu. Bilo da želite da skrenete pažnju na ulaz, plesni podijum ili sto sa tortom, helijumski baloni će privući pažnju svakog gosta.

Helijumski baloni

Idealni za ovakve prilike su I love you baloni crveni ili oni bez štampe, kojima ćete u prvi plan staviti vašu ljubav i naklonost izabranici i izabraniku svoga srca.

S obzirom da dolaze u različitim bojama i veličinama vrlo lako ćete pronaći dizajn koja vam odgovara.

Helijumski baloni – dekoracija za svaku priliku

Deca obožavaju helijumske balone. Zato se oni najčešće koriste za rođendanska slavlja. Prelepi dezeni sa čestitkom za srećan rođendan, popularni crtani junaci ili baloni različitih oblika – oni su asocijacija za poklone i dobru zabavu. Ako stvarno želite da proslavite rođendan svog deteta u stilu, obavezno ukrasite svaki kutak igraonice, sobe ili, pak, bašte gde se proslava odvija.

Helijumski baloni nas ne ograničavaju, odnosno mogu ih koristiti i stariji za svoje rođendane.

Tu su najbolja dekoracija baloni u obliku brojeva. Diskretni, a efektni stvoriće nezaboravne trenutke vredne pamćenja.

Ovi baloni nisu namenjene samo za dekoraciju. Oni mogu biti savršen dodatak rođenskom poklonu.

Isto tako, baloni u obliku slova, najbolji su način da nekom pokažete svoje emocije, pa su postali zamena za bukete cveća za Dan zaljubljenih.

Helijumski baloni su jednostavno rešenje za venčanje

Planiranje venčanja može biti stresno i skupo. Baloni sa helijumom mogu uveličati vaš događaj bez straha da ćete prekoračiti planirani budžet. Zato sve češće dekoracija prostora za venčanje pored cveća obuhvata i ove balone.

Od balona možete napraviti različite ukrase – počev od onih namenjenih stolu za mladence, preko ukrašenog plafona pa do zidnih dekoracija koje su odličan detalj na svadbenim fotografijama.

Različite vrste helijumskih balona možete pronaći u cvećari Jelena.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *