Cvećara Jelena

Koji cvet pokloniti voljenoj osobi?

Koji cvet pokloniti voljenoj osobi

Koji cvet pokloniti voljenoj osobi?,  sigurno se bar jednom u životu pitao svaki muškarac.

Vekovima su zaljubljeni svoju ljubav prema partnerima pokazivali cvećem. Zapravo, u Viktorijanskoj eri, parovi su vodili čitav razgovor koristeći samo cveće. Postepeno, razvijen je običaj – da svoje emocije prema nekom pokazujemo cvećem.

Koji cvet pokloniti voljenoj osobi

Poklanjanje i dostava buketa naročito su popularni poslednjih decenija kada se širom sveta proslavlja Dan zaljubljenih.

I, pošto svaki cvet ima određeno značenje, treba ga pažljivo birati za određene osobe i prilike. Jedan cvet poklanja se iz sentimentalnih razloga, 3 ili 5 za godišnjice ili rođendane, a više njih isključivo za važnije prilike.

Da sledeći put ne biste zbunjeno stajali u cvećari pitajući se koji cvet pokloniti voljenoj osobi, cvećara Jelena vam može pomoći.

Dostava ruža – jer sa njima nikada nećete pogrešiti!

Ruže su cveće koje se najčešće poklanja, te opravdano nose epitet “kraljice cveća”. Donose jednostavnu eleganciju. Zato, ako niste sigurni koji cvet pokloniti voljenoj osobi, neka to bude ruža, jer sa njom nema greške. Kroz svoju dugu, istoriju, ona je postala simbol koji objedinjuje strast, lepotu i romantiku. Mada, može da označava i zahvalnost i zadovoljstvo.

Koji cvet pokloniti voljenoj osobi

Ruže su, ujedno, i cveće koja ima najviše simbolike zavisno od boje koju izaberete. Crvena ruža je simbol večne i strasne ljubavi i životne snage, bela simbol nevinosti i poštovanja, dok roze ruža predstavlja obožavanje, prijateljstvo, odanost.

Mnogi izbegavaju žute ruže jer ih vezuju za ljubomoru. Međutim, one znače živahnost, radost i energiju, a neobična plava ruža donosi vernost i maštu.

Koji cvet pokloniti voljenoj osobi – ljiljani

Pored ruže, ljiljan je cvet koji ima prelepi miris. Naziv se vezuje za grčko ime Madonna lily, a prvi put su pronađeni 1580. godine na ostrvu Kritu.

Predstavlja simbol beskrajne lepote, sreće, čistoće, nevinosti, kao i savršenu ljubavnu vezu, pa se zato često poklanja na venčanjima. Poslednjih godina i bidermajeri za venčanja se prave od ovog raskošnog cveća koje privlači pažnju.

U cvećari Jelena možete pronaći azijski ljiljan neobične lepote.

Koji cvet pokloniti voljenoj osobi – nežne kale

Kala je cvet koji ima veliku simboliku kroz čitavu istoriju. U Staroj Grčkoj kala je bila posvećena boginji ljubavi Heri. Legenda kaže da je neverni Zevs želeo da njegov sin Herkul ima božanske moći. Zato je jedne noći doneo bebu kod Here, kako bi ga nahranila, ali ona ju je odgurnula. Njeno mleko se razlilo po svemiru i formiralo Mlečni put, a nekoliko kapi mleka koje su pale na Zemlju stvorile su bele kale.

Baš kao što joj i naziv kaže, kala je lep, nežni cvet koji donosi nevinost, vrlinu i čistotu. Iako su najzastupljenije bele kale, mogu se sresti u žutoj, ljubičastoj i roze boji.

Orhideje će oduševiti svaku damu!

Koji cvet pokloniti voljenoj osobi? Ako želite da pokažete strast i zavođenje izaberite orhideje.

U drevnoj Kini orhideje su se često povezivale sa plodnošću. Smatralo se da pomažu pri začeću, jer unose mir i harmoniju u dom.

Danas, orhideje simbolišu delikatnu lepotu, ljubav, ali i luksuz i prefinjenost. Pred lepotom ovog egzotičnog cveta ni jedna žena neće ostati ravnodušna.

Cvećara Jelena u svojoj ponudi ima raznovrsno cveće koje možete pokloni voljenoj osobi.

 

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *