Cvećara Jelena

Kako izabrati savršen bidermajer

Kako izabrati savršen bidermajer

Bidermajer se može pratiti još od starog Rima kada su žene nosile vence od cveća, verujući da cvetovi predstavljaju nove početke, vernost i plodnost. Takođe, malo ko zna da svadbeni buket predstavlja sreću i budući prosperitet neveste, kako kaže stara evropska tradicija, a bio je običaj da neudate žene trgaju komade iz nevestinog bidermajera kako bi deo te sreće uhvatile za sebe. Ta tradicija se vremenom promenila i sada bacamo bidermajer za drugu ženu kako bi sa njom podelili sreću.

Šta čini savršen bidermajer, iako da izaberete savršen za sebe? Vaš bidermajer je jedan od najvažnijih cvetnih aranžmana na dan vašeg venčanja, što ga čini i jednim od najizazovnijih za odabir!

Cveće za svadbeni buket se bira ne samo zbog svoje simbolične prirode, već i zbog svoje boje, teksture i oblika, dopunjujući lični stil, ukus i ukupan izgled dana venčanja. Kada pronađu svoju savršenu cvetnu estetiku, mnoge naše neveste su dodale dublji osećaj uključivanjem posebnog elementa u aranžman.

Bidermajer – Definišite svoju paletu boja

Obično do trenutka kada razmišljate o cveću, vi ste odabrali svoju venčanicu, ali možda niste razmatrali koja je paleta boja za ceo događaj. Vaša paleta boja uključuje sve nijanse koje želite u svom dekoru, od krajeva klupa i ukrasa lukova za ceremoniju, do posteljine i središnjih delova na recepciji. Bilo da odlučite da se držite sveže zelene i bele sa dodirom žalfije, ili ljubičaste i ljubičaste kroz bordo. Definisana paleta boja će vam pomoći da odaberete bidermajer.

Kako izabrati savršen bidermajer

Bidermajer – Kako izabrati oblik

I veličina i oblik vašeg bidermajera su važni. Kako je bidermajer u centru pažnje, veličina treba da bude proporcionalna vama i vašoj haljini. Ako ste sitna nevesta, veliki bidermajer bi mogao da zaseni vašu haljinu na fotografijama, ali duži i uži bi mogao lepo da funkcioniše. Razmislite o tome kako će struktura vašeg bidermajer izgledati u odnosu na vašu venčanicu. Ako ste odabrali balsku haljinu, treba da bude jednako upečatljiv po veličini i boji. Ako imate usku haljinu u obliku sirene, razmislite o kaskadi ili manjem bidermajeru u obliku posude.

Izaberite stil bidermajera

Postoji veliki broj različitih oblika koje možete izabrati, od tradicionalnih okruglih i klasičnih kaskada do modernijih nestrukturiranih bidermajera. Uvek je pametno uzeti u obzir stil i oblik svoje haljine kada birate stil bidermajera. Razmislite o tome koliko raskošan ili jednostavan želite i koja struktura i oblik bi odgovarali tom izgledu.

Sledi svoje srce

Najvažnije je razmišljati o tome da budete verni sebi. Poslušajte savete i doprinose stručnjaka, ali uvek idite sa svojim srcem. Učinite svoj bidermajer ličnim, dodajte male detalje koji će ga zaista učiniti vašim. Bidermajer treba da odražava vaš lični stil i ukus, sledi svoje srce i sigurno nećeš pogrešiti!

Kako izabrati savršen bidermajer

Pitajte bilo koju mladu i ona će reći da je bidermajer najvažniji od svega cveća koje se meša i kombinuje za kreiranje venčanja. Ovi cvetovi su pažljivo odabrani, zbog toga kako izgledaju i šta predstavljaju. Ovekovečeno na fotografijama i uspomenama na venčanje, oni postaju „vaše cveće“ za ceo život.

Svim mladama koje žele jedinstven svadbeni buket prilagođen njihovom senzibilitetu i željama, Cvećara Jelena nudi upravo to. Dugogodišnja tradicija poslovanja omogućava nam da olakšamo svakoj mladi potragu za idealnim bidermajerom. 

Ukoliko se dan vašeg venčanja bliži, Cvećara Jelena će vam pomoći da odaberete savršen bidermajer za najbitniji događaj u životu. Prepustite se mašti i veštim rukama našeg osoblja.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *