Cvećara Jelena

Plava orhideja – Simbol retkosti i jednostavnosti

Plava orhideja

Prelepu plavu orhideju mnogi smatraju simbolom retkosti i jedinstvenom. Plava orhideja, takođe označava obilje u luksuzu, bogatstvu, miru i večnoj nadi.

Mnogi ljudi biraju koje će cveće posaditi u svojoj bašti ili pokloniti voljenoj osobi. Skoro svako cveće ima dublje značenje, na primer, mir, čistotu i prijateljstvo. Retke plave orhideje su lepe i šarene, ali su kroz istoriju bile i simbol snage i mira. Značenje plavih orhideja je jednako važno kao i njihov izgled.

Ako vidite plavu orhideju u divljini, smatrajte da ste srećni, jer ovo privlačno cveće nije uobičajen prizor. Bogato obojena plava orhideja ima dubok i značajan značaj i vekovima se smatrala dragocenim poklonom. U zavisnosti od svog konteksta, plava orhideja ima mnoštvo različitih dubljih značenja, od kojih svako predstavlja elemente pozitivnosti.

Plave orhideje su egzotično cveće, njihova neuobičajenost u prirodi čini ih simbolom retkosti i jedinstvene individualnosti.

Plave orhideje su nadaleko poznate kao jedno od najređih cvetova na zemlji. Ovo retko cveće se smatra simbolima luksuza, što se može pripisati činjenici da se ne nalaze obično. Plave orhideje prirodno rastu samo na egzotičnim tropskim lokacijama do kojih nije lako doći. Ovo označava bogatstvo i bogatstvo potrebno za pristup orhidejama.

Plava orhideja

Plava orhideja – Značenje

Orhideje se smatraju simbolima ljubavi, ali plave orhideje koje je teško pronaći simbolizuju neobično dubok i smislen oblik ljubavi; jedna koja je jedinstvena i retka i lepa kao orhideja.

Tokom godina, plave orhideje imaju monogo značenja u različitim kulturama. U Engleskoj iz viktorijanskog doba, orhideja je bila simbol luksuza i dekadencije. U današnjoj popularnoj kulturi, orhideje se široko smatraju simbolom velike lepote. Ljubav i lepota se danas obično povezuju sa orhidejama u svim nijansama, što ih čini popularnim kao kućne biljke i dekoracije za venčanje.

Plavo cveće svih vrsta je istorijski povezano sa romantikom. Želja i ljubav se često prenose kroz plave cvetove. Pošto je sama plava boja povezana sa mirom i spokojem, plavo cveće se takođe može koristiti za prenošenje ovih osećanja.

Simbolika plavih orhideja seže sve do antičke Grčke. Grci su verovali da su smeli plavi cvetovi simbol muževnosti i snage. Asteci su takođe povezivali plave orhideje sa snagom. Drevni stanovnici Kine koristili su biljku kao lek, za lečenje kašlja i plućnih poremećaja.

Ranije su Japanci ovo cveće smatrali vrednim poklonom za kraljevske porodice. Ovo je dodatno povećalo značaj plavih orhideja kao simbola bogatstva.

Retke plave orhideje su lepe i šarene, ali su kroz istoriju bile i simbol snage i mira.

Plava orhideja

Vrste

Plave orhideje su retke, tako da postoji samo nekoliko prirodnih sorti biljke. Plavi dendrobium, plavi koerulescens i plava koerulea su sve vrste plavih orhideja. Biljke daju jarko obojene plave i tamnoljubičaste cvetove. Lista hibridnih plavih orhideja koje su kreirali cvećari je beskrajna. Nijanse plave mogu se razlikovati od cvećara do cvećara.

Rast

Plave orhideje zahtevaju puno sunca kako bi mogle da rastu i dostignu u visinu u punom cvetanju. Cveće cveta do tri puta, i zimi i tokom proleća. Neki cvećari i baštovani mogu da pretvore bele orhideje u plave sa jednostavnom hranom, jer je teško pronaći prave plave orhideje. Kao i mnoge vrste orhideja, plave orhideje dolaze u dve vrste: zemaljske kopnene biljke i epifite koje cvetaju na drveću. Plave orhideje su retke, tako da postoji samo nekoliko prirodnih sorti biljke.

Iskažite vaša osećanja na poseban način i pokažite voljenoj osobi kolika je vaša ljubav sa plavom orhidejom. Plavu orhideju možete pronaći kod nas u Cvećari Jelena, možete je poručiti online ili nas posetite na dobro poznatoj lokaciji u srcu Zemun.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *