Cvećara Jelena

Sanseveria u boji – Biljka zmija

Sansevieria u boji - Biljaka zmija

Sanseveria u boji, takođe poznata kao „biljka zmija“, odlična je biljka u saksiji za vaš dom ili kancelariju, jer će rasti čak i u uslovima slabog osvetljenja ili slabog zalivanja. Ova biljka je savršena ako imate veoma zauzet raspored ili nikada ranije niste imali biljku.

Istorijski gledano, Sanseverie su bile cenjene u kineskoj, afričkoj, japanskoj i brazilskoj kulturi. U Kini su ih držali blizu ulaza u kuću, jer se verovalo da kroz njih može proći osam vrlina. U Africi je biljka korišćena za proizvodnju vlakana, cenjena zbog svojih lekovitih kvaliteta i korišćena kao zaštitni amajlija od opčinjenosti.

Rod je dobio ime po Raimondo di Sangrou, princu od Sansevera, vernom zaštitniku hortikulture u Italiji iz 18. veka. Njegovo uobičajeno ime je izvedeno iz šare talasastih pruga na listovima. Ne samo da biljka zmija ima korene u istoriji, već je i popularan element dekoracije za mnoštvo prostora.

Biljka zmija

Sanseveria ima prelepe visoke i uske listove koji su čvrsti, kruti i veoma šiljasti. Listovi mogu varirati u boji od bledo do tamnozelene, zelene ivice žute ili svetlo zelene i žute. Kako biljka Sanseveria sazreva, biljka može čak proizvesti male nežne cvetne klasove bledo zelene ili žućkaste boje. Ovo cvetanje je veoma nepredvidivo, a neke biljke možda nikada neće cvetati.

Takođe su poznati po svojim kvalitetima koji pomažu u prečišćavanju vazduha koji udišemo. Pošto proizvode kiseonik uglavnom noću, biljke zmija su odličan saputnik u spavaćoj sobi.

Sanseveria u boji – Najbolje ideje za dekoraciju

Biljke Sanseveria vole jarko, indirektno sunčevo svetlo, ali se mogu prilagoditi oblastima sa slabom osvetljenošću i zahtevaju malo pažnje, što im omogućava da budu savršene za dekoraciju vaše kancelarije ili kuće. Ove biljke mogu da dopune bilo koji stil životnog dekora, a takođe izgledaju sjajno u bilo kom aranžmanu sa drugim biljkama.

Ako tražite biljke koje ćete upariti sa vašom biljkom u saksiji Sanseveria, mini sukulenti u kutiji u obliku kaktusa dobro se uklapaju sa visokim listovima biljke Sanseveria. Za moderan izgled u svom domu, takođe možete uzgajati više biljaka u saksijama različitih stilova i postaviti ih u lepom rasporedu na mestu sa indirektnom sunčevom svetlošću.

Sansevieria u boji - Biljaka zmija

Za manje biljke Sanseveria, stavite ih na bočni sto okruglog stila u vašoj dnevnoj sobi ili na kancelarijski sto da biste dodali lepotu i prirodu. Kada vaša biljka Sanseveria poraste, može popuniti prazan prostor u uglu vaše dnevne sobe, kancelarije ili spavaće sobe, dodajući karakter i pročišćavajući vazduh.

Feng šui i postavljanje

Biljka zmija pročišćava vazduh koristeći upijanje zagađivača kroz lišće i stvaranje prirodnog kiseonika. U stvari, Sanseveria je savršena biljka za spavaću sobu. Dok maksimalno različiti biljni svet lansira ugljen-dioksid noću (u odsustvu fotosinteze), Sanseveria nastavlja da proizvodi kiseonik. Stavite jedan u svoj toalet – uspevaće pri slabom osvetljenju i vlažnim situacijama dok pomaže u čišćenju zagađivača vazduha.

Međutim, ovo nije uvek tačno, jer biljka zmija može doneti veoma korisnu feng šui moć dok je potrebna u određenim delovima kuće ili kancelarije. Ova biljka ima snažnu odbrambenu energiju. Šiljasta vegetacija poput zmijskih biljaka je sjajna za zaštitu od strašnog Chi, ali zbog njihove agresivne snage želite da ih stavite tamo gde nisu u delovima vaše kuće sa velikim prometom. Biljka zmija je idealan izraz chi-ja koji se razvija nagore. Čvrsto drvo seče kroz lošu ili stagnirajuću snagu. Najbolja funkcija za postavljanje vegetacije na vašem radnom mestu ili domaćinstvu je površina koja je obogaćena detaljima o drvetu biljke. Jugoistočni, južni i istočni uglovi su izuzetna feng šui mesta u blizini vašeg cveća.

Ako želite da dekorišete svoj dom sa sanseveriom u boji onda ste na pravom mestu. Svoju sanseveriu u boji možete poručiti online putem sajta ili nas posetite na dobro poznatoj lokaciji u srcu Zemuna.

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *