Cvećara Jelena

Cveće kao čuvar ljubavi i sreće

cveće kao čuvar ljubavi i sreće Cvećara Jelena 1

Cveće kao čuvar ljubavi i sreće je najlepši poklon svim damama.

Ljudi vekovima prenose poruke sreće, ljubavi i tuge cvećem. Jer, koji je bolji način od izgovaranja onoga što želite do buketom sveže rezanog cveća. Posebnu draž donosi dostava cveća na kućnu adresu. Sigurni smo da svaka žena pamti trenutke kada ju je pred vratima kuće sačekalo najmirnisnije iznenađenje.

Cveće koje predstavlja čuvara ljubavi i sreće nije povezano samo sa našim osećanjima, već i karakterom. Pa mnogi poklanjaju cveće prema horoskopskom znaku.

Kako je pravi simbol prirode, ono može da utiče i na raspoloženje. Tako će biljke koje unose pozitivnu energiju odagnati tugu, usamljenost, pa i simptome depresije i anksioznosti. Zbog toga je cveće od davnina fasciniralo mnoge umetnike. Gotovo da nema slike, knjige ili pesme u kojoj nećemo sresti omiljeni cvet ili vrt prošaran veselim cvetnim bojama.

Šta ukazuje cveće kao čuvar ljubavi i sreće otkriva vam u ovom blogu cvećara Zemun, Jelena.

Cveće kao čuvar ljubavi i sreće kroz istoriju

Simbolični jezik cveća je već vekovima prepoznat u mnogim zemljama Evrope i Azije. Mitologija i folklor, drevnih Grka, Rimljana, Egipćana i Kineza obiluju njime. Oni su smatrali da skoro svaki osećaj može da se izrazi putem cveća.

cveće kao čuvar ljubavi i sreće Cvećara Jelena 2

Cveće kao čuvar ljubavi i sreće naročito je postalo popularno početkom 19. veka. Pa su svi viktorijanski domovi imali, pored Biblije, i vodiče za dešifrovanje “jezika cveća”, iako su se definicije razlikovale zavisno od izvora. Tako je plavi zumbul značio ljubaznost, božuri stidljivost, lale strast.

I boja cveta je donosila izvesnu simboliku. Pink je značilo: “Nikad vas neću zaboraviti”. Crvena je poručivala: “Moje srce žudi za tobom”, bela je označavala nevinost, a ljubičasta da su misli davaoca zaokupljene ljubavlju. Dok je žuto cveće korišćeno za romantično odbijanje.

U nekoj vrsti tihog dijaloga, cveće se moglo koristiti i za odgovaranje sa “da” ili “ne”. Odgovor “da” je dolazio u obliku cveća koje je predano desnom rukom. A ako je upotrebljena leva ruka, odgovor je bio negativan.

Iako su se značenje i tradicije kroz istoriju menjale, cveće kao čuvar ljubavi i sreće uspešno odoleva vremenu.

Najnežnije cveće koje „održava“ i podstiče ljubav i sreću

Za mnoge je crvena ruža pravi simbol ljubavi. A dostava buketa sa ovim cvećem vanvremenska klasika.

Ipak, cveće bele boje je značajni čuvar ljubavi i sreće. Ono čini da vaša bajka bude ispunjena poštovanjem, razumevanjem i iskrenom ljubavlju. Upravo takvu moć ima mirisni đurđevak, koji raste početkom maja.

cveće kao čuvar ljubavi i sreće Cvećara Jelena 3

Legenda kaže da opojni miris ovog cveća poziva slavuja da pronađe srodnu dušu. Dok kod nas postoji običaj branja đurđevka za porodičnu sreću. Te ne čudi što su bidermajeri za venčanja mnogih dama ukrašeni nežnim zvončićima đurđevka.

Baš poput đurđevka, i bela kale imaju veliku simboliku u ljubavi. Prema predanju Rimska boginja ljubavi, lepote i plodnosti Venera prvo je njih ugledala kada je izlazila iz vode. Ljubomorna na nestvarnu lepotu, proklela je ovaj cvet dodajući mu veliki žuti tučak na sredini.

Cveće kao čuvar ljubavi i sreće prema Feng šuiju

Kao što joj sam naziv kaže, kućna sreća spada u feng šui cveće koje donosi sreću i veselje u dom u kome se gaji. Krase je sitni, gusti, okrugli zeleni listovi koji su svojom lepotom dovoljni ukras.

Mada je možete kombinovati i sa nekom biljkom jarkih cvetova za savršenu dekoraciju u dnevnoj sobi.

Kućna sreća voli svetlost, ali ne direktno izlaganje sunčevim zracima. Idealna temperatura je od 10 do 24 stepeni Celzijusovih i prozor koji gleda na sever. Redovno zalivanje je obavezno. Pri čemu trebate da pazite da ne kvasite listiće, već samo zemlju. Dok listove možete povremeno orošavati mlakom vodom.

Ispunite svoj dom srećom i ljubavlju, posetite cvećaru Jelena.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *