Cvećara Jelena

Biljke koje unose pozitivnu energiju

Biljke koje unose pozitivnu energiju

Biljke koje unose pozitivnu energiju oplemeniće vaš dom.

Lepo dekorisano cveće u vazi ili čarobne cvetne korpice pravi su ukras za svaki prostor. Međutim, da li znate da, osim što se izdvaja izuzetnom lepotom, cveće unosi harmoniju.

Baš kao što postoje biljke prečišćivači vazduha, tako pojedine vrste utiču na naše zdravlje, mir i blagostanje u životu. Svojim vibracijama oslobađaju nas svakog stresa i čine da se osećamo opušteno i srećno. Te ne čudi što važe za biljke koje unose pozitivnu energiju.

Cvećara Zemun, Jelena otkiva koje će saksijsko cveće za vaš dom otkloniti negativnu energiju.

Mogu biti i lekovite

Aloe vera ima najjače dejstvo kada su u pitanju biljke koje unose pozitivnu energiju. Spada u višegodišnje biljke za koje se smatra da su najaktivnije tokom perioda rasta, tj. do 4. godine. Blagotovorno dejstvo neobične afričke lepotice znali su još drevni narodi, o čemu svedoče i zapisi na mesopotamijskoj pločici iz 2200. godine pre Nove ere.

Aloe vera -

Naime, aloe vera ne samo da otklanja negativnu energiju, već leči mnoge bolesti. Zbog toga je u Rusiji poznata kao „eliksir mladosti“, a u Egiptu je prozvana „biljkom besmrtnosti“. Čak i drevna kineska filzofija nalaže da se soba u kojoj bolesnik boravi ispuni njome kako bi se ubrzao oporavak.

 

S obzirom da u svojim listovim skladišti vodu, zalivanje se vrši samo jednom nedeljno, a zimi jednom mesečno. Upravo zbog lakog održavanja aloe vera se često sreće uz druge biljke za radni prostor.

Ove biljke opijaju svojim mirisima

Nežni jasmin je prepoznatljiv po očaravajućem mirisu po kome je i svrstan u biljke koje unose pozitivnu energiju. Širom sveta se uzgaja preko 20 vrsta, od kojih je najpoznatija Jasminum polyanthum. Na naše prostore doneta je 1981. godine iz Kine.

Karakteristični beli cvetovi se otvaraju tek kada počne da pada mrak, odnosno nakon 19 časova. Obično se gaji u bašti, mada je savršen i za zatvorene prostorije. Jasmin najbolje uspeva na svetlom mestu sa istočne ili zapadne strane. U kućnim uslovima ova biljka traži dosta vlage. Pa je neophodno svakodnevno orošavanje odstajalom vodom i zalivanje nekoliko puta nedeljno.

Osim prelepog mirisa, jasmin privlači sreću i dobro raspoložanje. Često se poklanja mladim parovima, jer njegova pozitivna energija donosi ljubav i dobre odnose. U Indiji simbolizuje čistotu, dok se u Kini vezuje za ljubaznost i zahvalnost.

Moć ovog „kraljevskog“ cveta znala je i sama Kleopatra. Po predanju, carica je njegov miris iskoristila kako bi zavela rimske vojskovođe Julija Cezara i Marka Antonija. Legenda i danas živi među zaljubljenima, pa je žbunasti jasmin u saksiji veoma tražen za dostavu cveća.

Biljke koje unose pozitivnu energiju i bogatstvo

Iako je pahira biljka koja donosi novac, ona, zapravo, ima mnogo veće dejstvo. Prema feng šuiju u njenim listovima su sadržani svi značajni elementi – metal, drvo, voda, vatra i zemlja Što znači da ova biljka u svaki prostor unosi onaj element koji nedostaje.

kaktus-japansko-drvo

Da bi pozitivna energija delovala potrebno je puno sunčeve svetlosti. Najbolje uspeva na temperaturi od 14 do 24 stepeni Celzijusovih uz redovno zalivanje odstajalom vodom. Zimi je u fazi mirovanja pa treba prorediti i zalivanje kako ne bi došlo do truljenja.

Ukoliko želite da u svoj dom unesete pozitivnu energiju posetite cvećaru Jelena. Ovde ćete pronaći najlepše saksijsko cveće, kao i sve savete za njihovo gajenje.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *