Cvećara Jelena

Dehidrirane ruže u kutiji – lepota koja prkosi prolaznosti

Trajne ruže u kutiji

Trajne ruže u kutiji su podjednako lepe i neobične. Njihova krhkost može da zavara – one su zapravo mnogo dugovečnije od svežih, tek ubranih cvetova. Tajna leži u tome što se dehidrirani cvetovi posebnom tehnologijom čuvaju od truljenja.

Ako je i vama Mali princ jedna od omiljenih knjiga, sigurno priželjkujete cvet koji će, baš poput ruže iz novele, vaš život učiniti lepšim i ispunjenijim. Sada je to konačno moguće! Nežna biljka koja prkosi prolaznosti lepotu i nepromenjen izgled zadržava mesecima. Njena boja veoma dugo ostaje nepromenjena, a latice i lišće neće opasti kao što je to slučaj sa drugim cvećem. Kako je tako nešto moguće?

Precizno definisanim postupkom, iz cveta se izvlače postojeći sokovi, a umesto njih ubacuje namenski pravljena mešavina. Zahvaljujući tome, proces truljenja se zaustavlja, pa biljka jednostavno ne može da uvene. Za razliku od cveća koje se suši drugim metodama, dehidrirana ruža ima savršeno oblikovane i očuvane latice. Ništa ne ukazuje na to da je cvet ubran pre nekoliko meseci, pa čak i godina.

Trajne ruže u kutijiKako se neguju trajne ruže u kutiji?

Ukoliko vam nega cveća ne ide od ruke, trajne ruže u kutiji su idealne za vas. Njima, zapravo, ne treba nikakva nega. Dovoljno je da ih držite podalje od izvora vlage i direktnog sunca. Ne treba ih zalivati ni presađivati, ne treba ih prihranjivati ni štititi od vaši. Jedino što povremeno treba da uradite je da prebrišete kutiju u kojoj se nalaze. Suva krpa i nežni pokreti dovoljni su da aranžman izgleda kao kada ste ga kupili.

Zbog lakoće održavanja, dehidrirane ruže su omiljena biljka ne samo u stanovima, već i u kancelarijama. Podjednako su poželjne i u restoranima, salonima lepote i drugim javnim objektima, pa polako potiskuju klasične aranžmane od rezanog i veštačkog cveća. Na neki način, one objedinjuju ono najbolje od obe grupe. Sa jedne strane, tu je potpuno prirodan izgled, koji često nedostaje veštačkim biljkama. Sa druge strane, tu je trajnost, koja fali buketima od svežeg cveća.

Dehidrirane ruže u kutiji su spas za vaš budžet

Više nije neophodno da se neprekidno izlažete troškovima, kako bi vaš prostor bio ispunjen cvećem. Večna ruža podjednako je lepa tokom cele godine i nema potrebe da stalno kupujete nove aranžmane. Ne zaboravite da ponekad samo jedan, pažljivo odabrani cvet, može da unese veliku promenu u neki ambijent. Osvežite dnevnu sobu atraktivnim staklenim zvonom u kome je večna ruža ili obradujte voljenu osobu tim jedinstvenim poklonom.

Trajne ruže u kutijiZa razliku od jerusalimske ruže, čiju boju ne možete birati, dehidrirane ruže dolaze u širokom spektru boja. Bilo da volite nežne, pastelne nijanse ili jarke, upadljive tonove, jedno je sigurno – pronaći ćete baš onakav kolorit kakav želite. U ponudi su i primerci šarenih latica koji su sjajan dekor modernih enterijera. Za one koji vole tamnije tonove, tu su neobični i ekstravagantni teget i crni cvetovi. Crvena ruža, simbol ljubavi, pravi je izbor za nekog ko vam je drag.

Da bi ruža mogla biti konzervirana i pretvorena u trajni cvet, mora ispuniti određene kriterijume. U obzir dolaze samo najkvalitetniji i najsvežiji cvetovi. Cvetni aranžman biće savršen jedino ako se za njegovu izradu koriste krupni i zdravi primerci. Ukoliko želite, ružu možete izvaditi iz kutije, ali imajte u vidu da će se tada na njoj skupljati čestice prašine. Kutija je najbolji način da zaštitite cvet od spoljašnjih uticaja i sačuvate njegovu lepotu tokom dužeg perioda.

Gde se mogu kupiti dehidrirane ruže?

U Cvećari Jelena možete pronaći brojne aranžmane od svežeg i suvog cveća, kao i izuzetne primerke dehidrirane ruže. Iza nas je višegodišnje iskustvo i hiljade zadovoljnih kupaca. Ukoliko tražite bidermajer, saksijsko cveće za kancelariju ili box aranžman, pronaći ćete ih u našoj prodavnici u centru Zemuna. Sve proizvode možete poručiti i preko našeg sajta, a mi ćemo ih dostaviti na bilo koju adresu u Srbiji.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *