Cvećara Jelena

Idealno cveće za slavu

Cveće za slavu

Cveće za slavu je savršen poklon za domaćicu.

Dolazak zime najavljuje niske temperature, oštar vetar i snežne padavine. Pored lošeg vremena, ovaj period je prepoznatljiv i po brojnim slavama. Okupljanje sa porodicom i prijateljima praćeno je bogatom trpezom i obiljem smeha, priča, anegdota.

Period slava nameće i pitanje poklona. U davna vremena, kada su gozbe bile skromnije, kao poklon nošeni su domaći kolači, hleb, rakija, jabuke… A danas obično poklanjamo skupoceno crveno vino i prelepo cveće za slavu.

Cveće za slavu nikada ne izlazi iz mode

Najlepše cveće je pravi izbor za rođendane, godišnjice, pa i slave. Zapravo, sa njim nikada nećete pogrešiti. Čak i kada ne poznajete dobro ukus domaćice, cveće za slavu izmamiće osmeh na njenom licu. Njime lično iskazujete zahvalnost za poziv i gostroprimstvo.

I dok cveće za rođendan, obično podrazumeva raskošne buketa, za ovu priliku možete izabrati i cvetne korpice ili, pak, najlepše saksijsko cveće. Iako imate neograničene mogućnosti vodite računa o vrsti cveća. Jer svaki nosi određenu poruku.

Koje je idealno cveće za slavu otkriva vam cvećara Zemun, Jelena.

Cveće za slavu kojim ćete pokazati poštovanje

Pored ruža, koje spadaju u klasiku, i orhideje su savršeno cveće za slavu. Njihova krhka lepota ne može proći nezapaženo, a bogatstvo boja ukrasiće svaki prostor.

Prema verovanju orhideja je magični cvet koji primaocu donosi ljubav, novac i uspeh. Pa njihov izbor kao cveće za slavu je najbolji način da poželite ostvarenje lepih želja domaćici.

Egzotično cveće za slavu

Anturijum ili Flamingov cvet krasi nestvarna lepota. Voštani srcoliki cvetovi jarkocrvene boje pravi su dašak egzotike u stanu, a kao cveće za slavu poručuju “želim ti sreću i zdravlje”.

Anturijum

Naime, drevna kineska filozofija naglašava da on svojom pozitivnom energijom štiti od zlih duhova. Pa njegovim poklanjanjem uticaćete na ljubav i dobre odnose kod domaćina.

Anturijum je odlični dodatak u buketu, jer neobičnom formom “razbija” svaki cvetni aranžman. Ali ga možete izabrati i kao saksijsko cveće.

Feng šui cveće za slavu

Narodno verovanje kaže da je bambus najbolji izbor za cveće za slavu. Odnosno, on je najznačajnije feng šui cveće, jer u sebi sadrži svih pet elemenata. A to su drvo, zemlja, voda, vatra i metal.

U zavisnosti od izabranog broja stabljika bambusa poželećete mir, zdravlje, ljubav i sreću u dom domaćina. Tako na primer dve stabljike donose ljubav, tri sreću, pet dobro zdravlje. Za bogatstvo poklonite bambus sa osam stabljika. Dok devet obezbeđuju sreću na svim poljima.

Luksuzno cveće za slavu

Dehidrirane ruže su sofisticirano cveće. Savršena forma i ujednačenost boja omogućena je posebnom tehnikom. Ona, ujedno, čuva prirodnu lepotu i nepromenjenu svežinu i teksturu više meseci.

Dehidrirane ruže u obliku srca

Upravo zbog toga je dehidrirana ruža sinonim za luksuz koji traje, pa ćete njenim poklanjenjem izazvati divljenje ne samo u očima domaćice, već svih gostiju.

Raznovrsno cveće kao najlepši poklon za slavu pronaći ćete u bogatom asortimanu cvećare Jelena.

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *