Cvećara Jelena

Cvećara Zemun – najlepše jesenje cveće

Cvećara Zemun

Cvećara Zemun je pravo mesto na kome ćete pronaći najlepše cveće za jesen.

Leto je prošlo, a sa njim i cvetovi nestaju, dok drveće u parkovima polako gubi listove. Iako na prvi pogled deluje da će kišovita jesen i hladna zima biti sumorne i sive, to nije tačno, jer, svako godišnje doba ima svoje karakteristične biljke.

Cvećara Zemun

Cveće u vazi u svakom trenutku može svojim veselim bojama da unese vedrinu u dom. Međutim, pored rezanog, postoji i najlepše saksijsko cveće koje ne samo da opstaje u suvim, zagrejanim prostorijama i na niskim temperaturama, već je veoma dekorativno. Te stvara predivan pogled u kome ćete uživati tokom hladnih dana.

O kojim biljkama je reč otkriva vam cvećara Zemun, Jelena.

Cvećara Zemun naglašava da su ljubičice obavezne u svakom domu

Ljubičice cvetaju od jeseni do proleća. Pa svojim zanosnim cvetovima u različitim boja predstavljaju savršenu opciju za svaki prostor. Odlično uspevaju u saksijama ili žardinjerama kraj prozora gde možete gajiti više vrsta.

Cvećara Zemun

Da bi opstale potreban je delimično svetli prostor, bez direktnog izlaganja sunčevim zracima. Zato, budite bez brige kada nastupe magloviti zimski dani. Idealni uslovi su temperatura od 14 do 27 stepeni Celzijusovih i vlažnost vazduha do 70 odsto.

Ljubičice ne treba zalivati direktno u zemlju, već u podmetač saksije, i to vodom koja je odstajala na sobnoj temperaturi. Ukoliko počne da vene, znajte da ste preterali sa zalivanjem. S obzirom da ove biljke imaju dlačice na listovima nikako ih nemojte orošavati.

Cvećara Zemun – biljke koje opstaju u suvim prostorijama

Preterano zagrejane prostorije i suvi vazduh u njima smeta mnogim biljkama. Ipak cvećara Jelena ističe da postoji saksijsko cveće za vaš dom tokom grejnog perioda.

Među njima posebo se izdvaja aloe vera. Ona u svojim listovima skladišti vodu kako bi mogla da preživi sušne periode. Pa je tokom jeseni i zime dovoljno da je zalivate jednom mesečno, što je čini lakom za održavanje.

Ne samo da je najlekovitija biljka, već aloe veru krasi i izuzetna lepota. Neobični listovi špicastog oblika sa nazubljenim ivicama rastu direktno iz podnožja, a iz sredine kreće cvetna drška koja se završava u vidu žutih ili crvenkastih cevolikih cvetova sakupljenih u grozdaste cvasti.

Kaktusi i sukulenti u vašem domu, takođe, dobro podnose topli vazduh. Zapravo, mesto iznad radijatora je idealno za kaktus. Tokom zime su u stanju mirovanja, pa je potrebno da ih zalivate samo jednom mesečno.

Kaktusi su veoma dekorativne biljke. Svojim geometrijskim oblicima lako se uklapaju u svaki prostor, te pružaju brojne mogućnosti ukrašavanja.

Cvećara Zemun

Idealni su i za pravljenje kokedama. Prelepi viseći vrtovi imaju dugu tradiciju u Japanu, a postaju sve popularniji i kod nas. Atraktivnom i pomalo neobičnom formom privlače pažnju gde god ih stavite.

Ciklama – omiljena sobna biljka

Ciklama je biljka koja cveta isključivo zimi, tj. od novembra do aprila. Odgovara joj severni deo pored prozora, kako voli prozračne prostorije vodite računa da vazduh ne bude suv. Najbolja temperatura za njeno cvetanje je oko 18 stepeni Celzijusovih.

Ciklami je potrebna vlažna zemlja, ali nikako je nemojte direktno zalivati. Umesto toga saksiju uranjajte u vodu kako bi biljka pokupila onoliko vlage koliko joj je potrebno.

Cvećara Jelena nudi najlepše jesenje cveće. Uz bogat asortiman, kod nas možete dobiti i sve potrebne saveta za gajenje biljaka tokom zimskih meseci.

 

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *