Cvećara Jelena

Dehidrirana ruža

Dehidrirana ruža

Dehidrirana ruža učiniće vaš dom lepšim.

Cvetne korpice i buketi savršeni su poklon za svaku priliku. Počev od rođendana, preko slava i godišnjica, pa do spontanih iznenađenja. Ima li šta lepše nego raskošnim cvetnim aranžmanom pokaziti svoju ljubav i poštovanje dragim osobama.

Na žalost, cveće u vazi nije postojano. Ma koliko se trudili da vaš buket traje što duže, u jednom trenutku moraćete ga zameniti novom dekoracijom.

Međutim, sada to više nije slučaj, jer dehidrirana ruža je najdugotrajnije rezano cveće, a kako nastaje otkriva vam cvećara Zemun, Jelena.

U čemu je tajna dehidrirane ruže?

“Da li je dehidrirana ruža pravo cveće?” Prvo je pitanje koje kupci postavljaju kada saznaju koliko, zapravo, ona može da traje.

Da, u pitanju je 100 odsto prirodno cveće. Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji svaki cvet zadržava svoju prirodnu lepotu, svežinu i teksturu više meseci, pa i godinu dana.

Pre početka procesa cveće prolazi strogu kontrolu. Jer su dehidrirane ruže napravljenje samo od cveća najvišeg kvaliteta, a te standarde ispunjava u proseku oko 40 odsto rezanih ruža.

Odmah nakon rezanja, cveće se stavlja u posebni rastvor. Treba napomenuti da supstance koje se koriste za konzerviranje su na biljno bazi, te nisu toksične, kancerogene, niti izazivaju ikakve hemijske reakcije. Što znači da one ne samo da ne štete cveću, već ne postoji negativan uticaj na zdravlje ljudi.

Postepeno, sok iz cveta se zamenjuje ovim rastovorom, a nakon završetka procesa dobijena dehidrirana ruža ponovo podleže oceni. Odnosno, proverava se da li su latice i listovi očuvani. Kao krajni rezultat dobija se najlepše cveće koje svojom jarkom bojom privlači pažnju.

Dehidrirana ruža je bila poznata još u 19. veku

Ljudi su od davnina težili da očuvaju lepotu cveća kojim su ukrašavali svoje domove. O tome svedoče podaci iz egipatskih grobnica.

Prvobitno je cveće čuvano sušenjem, tj. prirodnom dehidratacijom. Naime, buket je ostavljan naopako na vazduhu. Nakon nekoliko nedelja postao bi potpuno suv, pa su latice moge da se boje i iscrtavaju.

Ova tehnika se i danas primenjuje, ali je ne treba mešati sa pravim procesom dehidratacije. Za razliku od suve, dehidrirana ruža zadržava prirodna svojstva. Što je i njihova glavna razlika. Takođe, ne postoji opasnost da se raspadne prilikom manjeg udara i napravi lom kao suvo cveće.

Da je reč o prefinjenoj i popularnoj metodi govori podatak da prvobitna konzervacija ima svoje korene još u Viktorijanskom dobu. Vremenom je usavršvana, pa danas čini najdelikatniju tehniku dobijanja prelepih cvetova. A ovakva dostava cvetnih aranžmana nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Zašto je dehidrirana ruža tako posebna?

Pre svega, imaju dug vek trajanja, pa ne čudi da ih mnogi opisuju kao zarobljeni momenat koji večno traje.

Savšene forme i atraktivnih boja one su idealna dekoracija prostora za venčanje, ili su i odlične biljke za radni prostor. Jer je dehidrirana ruža veoma laka za održavanje. Ona ne zahteva promenu vode, niti drugu brigu kako bi bila uvek lepa. Pa ćete sa njom uvek imati lepo uređeno poslovno okruženje, naročito je pogodna za eksluzivne restorane i holove hotela.

Dehidrirana ruža

Ipak, dehidrirana ruža najviše dolazi do izražaja ako je poklonite voljenoj osobi, a za posebni efekat tu je dostava ruža na kućnu adresu kojom ćete svoju dragu oduševiti.

Prelepe dehidrirane ruže možete pronaći u ponudi cvećare Jelena, a mi vam predlažemo da budete originalni i da izaberete Beneton dehidranu ružu koja donosi pravu eksploziju boja u jednom cvetu!

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *