Cvećara Jelena

Simbolika cveća i njegove boje

simbolika cveća Cvećara Jelena 1

Simbolika cveća je veoma važna, jer vam omogućava da pošaljete jasnu poruku, i to na veoma lep način.

Cvetna značenja su fascinirala ljude vekovima, i čak igraju veliku ulogu u delima Williama Shakespeare-a. Postoji nešto što se zove „jezik cveća“. U prevodu, to znači da cvetni aranžmani i biljke u globalu simbolizuju osećaje, raspoloženja i ideje, jer svaki cvet ima svoje posebno značenje.

Cvećara Jelena vam u ovom blogu otkriva sve tajne cveća, jer je ono mnogo više od ukrasa za vaš dom. Uz našu pomoć, možete dodati poseban smisao sledećem buketu koji budete želeli da pošaljete, i na taj način izraziti sve svoje emocije.

Simbolika cveća –  Zašto je bitna?

Cveće je deo najvažnijih prilika u našim životima. Ono je upadljivo prisutno na rođendanima, svadbama, ali i sahranama, itd. Cvetni aranžmani čine sastavni deo naših života, a neki cvetovi imaju i religiozni značaj.

simbolika cveća Cvećara Jelena 2

Ne samo da je cveće divan dodatak našim domovima, svadbama i posebnim događajima, već ima i različita značenja. Simbolika cveća koristi cvetni jezik – ili floriografiju, koja varira u zavisnosti od vrste, boje i broja datih cvetova.

Možda želite da pošaljete poruku ljubavi, i da putem cvetnog aranžmana kažete posebnoj osobi „volim te“. Takođe, možete želeti da nekom pokažete divljenje i poštovanje. Šta god hoćete da kažete, recite to sa cvećem, jer postoji raznovrsnost za praktično svaki osećaj koji biste ikada želeli da izrazite.

Simbolika cveća – Boje koje će izraziti sva vaša osećanja

Cveće govori suptilnim, prefinjenim jezikom, koji morate poznavati da biste ga razumeli. U nastavku pročitajte mali vodič koji će vam pomoći da odaberete idealan cvetni aranžman za svaku priliku!

Crvena boja – iako se crvene nijanse najčešće povezuju sa osećajem istinske ljubavi i strasti, one se takođe mogu koristiti za izražavanje poštovanja, želje i hrabrosti. Crvene ruže su klasik sa kojim nećete pogrešiti, i većina ljudi se upravo za njih odlučuje kada žele da iskažu svoja najdublja osećanja.

Ružičasta boja – nežne ružičaste nijanse govore o nežnosti, sreći i ljubavi. Veoma romantična cvetna boja, koja je takođe simbol gracioznosti i nevinosti.

Plava boja – Nijanse plave boje donose spokoj, otvorenost i mir. Isporuka cveća u ovoj boji može biti znak da treba usporiti, i dozvoliti sebi opuštanje i oslobađanje od stresa.

Cveće u beloj boji može ukazivati na poštovanje, poniznost, čistoću i nevinost, dok istovremeno može izražavati saosećanje sa ožaloščenima u slučaju smrtnog gubitka. U zavisnosti od vrste cvetova koje odaberete, buket belog cveća može biti hrabar i brilijantan, ali i nežan i suptilan.

simbolika cveća Cvećara Jelena 3

Žuto cveće je sinonim za sreću i radost. Ova boja simbolizuje čvrste veze i prijateljstva, uspeh i ponos. Radost je takođe jedno od glavnih značenja, jer je to jedan od osećaja za koje se kaže da žuta boja izaziva.

Ukoliko želite nešto smelo i jedinstveno, onda je narandžasta boja pravi izbor za vaš cvetni aranžman. Ova boja je hrabra, strastvena i puna života, pa nije ni čudo što cveće u ovoj boji govori o entuzijazmu, uzbuđenju i bujnosti.

Zeleni cvetovi predstavljaju optimizam obnove, proleća i mladosti. Zeleno cveće u buketu takođe iskazuje želje za dobrim zdravljem.

Ljubičasta važi za kraljevsku boju, jer simbolizuje dostojanstvo, tradiciju i uspeh, a buket sa ljubičastim cvećem može biti simbol divljenja i obožavanja.

Cvećara Jelena – Uvek tu za vas

Da li imate posebnu poruku koju želite da pošaljete posebnoj osobi? Simbolika cveća ovde naročito dolazi do izražaja. Posetite najbolju cvećaru u gradu – cvećaru Jelenu! Kod nas možete pronaći cveće po vašoj meri, a naši zaposleni će napraviti savršen buket baš za vas.

Cveće unosi harmoniju u vaš dom, a takođe je savršen poklon za drage ljude. Bilo da želite da pošaljete poruku ljubavi, prijateljstva, podrške ili da samo budete tajanstveni, dostava cveća na kućnu adresu je pravi način da iskažete svoja najdublja osećanja.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *