Cvećara Jelena

Zašto toliko volimo cveće

Zašto toliko volimo cveće Cvecara Jelena

Zašto toliko volimo cveće? Pitanje koje svakog dana postavljaju ljudi širom sveta.

Iako se mnogima odgovor čini jednostvanim, zapravo, zahteva dublje razmišljanje. Svakako, cveće zrači neverovatnom lepotom. Ono u trenu može da oplemeni svaki prostor, unoseći dozu prefinjenosti i elegancije u enterijer.

Međutim, najlepše cveće nije samo ukras u domu. Od davnina je igralo važnu ulogu u životu čoveka. Počev od ruža koje se vezuju za Boginju lepote u grčkoj mitologiji, preko ljiljana koji se smatraju cvećem Device Marije, pa do bambusa koji spada u veoma moćno feng šui cveće – gotovo da ne postoji kultura i vera u kojoj nije izražena simbolika cveća.

Cvećara Jelena, koja se nalazi u Zemunu vam u ovom blogu otkriva zašto toliko volimo cveće.

Zašto toliko volimo cveće? Jer nas čini srećnim

Za razliku od lažnih osmeha koje nam predstavljaju mnoge društvene mreže, cvetni boksovi, kao i cveće u vazi, zaista, donosi iskrenu sreću. Stoga i  ne čudi što je ovo i najčešći odgovor na pitanje: “zašto toliko volimo cveće”.

Da cveće ima magičnu moć zbog kog se na našim licima pojavljuje osmeh dokazala je i nauka. Naime, psiholozi sa Univerziteta Rutgers u Nju Džersiju otkrili su da sam pogled na cvet izaziva tzv. Duchenne osmeh. Drugim rečima, to je nesvesni refleks koji predstavlja jedinstveni izraz istinske sreće. Posebno je zanimljiv podatak da ovaj osmeh cveće izaziva ne samo kod žena, već i kod jačeg pola.

Zašto toliko volimo cveće? Jer vam može pomoći da iskažete emocije

Cveće odiše neverovatnom dozom romantike. Ono je asocijacija na prvi sastanak. Obavezni dar za godišnjice i Dan zaljubljenih, kao i važni deo dekoracije za venčanje.

Bez obzira koji je povod, upravo nam cveće pomaže da pokažemo svoja osećanja. Čak i kada ne možemo da pronađemo prave reči, raskošne cvetne korpice govore umesto nas. Sa njima nikada nećete pogrešiti, jer pažnju koju u tim trenucima pružate čini da se vaša voljena osoba oseća posebnom.

Stručnjaci naglašavaju da ne morate da čekate 8. mart, rođendan ili neki drugi važan datum da biste poklonili cveće. Prema najnovijem istraživanju čak 96 odsto žena je istaklo da im više prijaju buketi bez ikakvog povoda. Zato, još danas izaberite omiljeni cvet za svoju dragu. A dodatni efekat iznenađenja pružiće vam dostava cveća na kućnu adresu.

Sigurni smo da će vaša draga zauvek pamtiti momenat kada je, otvorivši vrata, ugledala najmirisniji poklon.

Cveće unosi harmoniju

Verovali ili ne, biljke imaju blagotvorni efekat na zdravlje,što je još jedan razlog zašto toliko volimo cveće.

Svima je poznato da su dracena, spatifilum i šeflera veliki prečišćivači vazduha. One upijaju dim, čestice prašine, pa i viruse i gljivice koji štetno deluju na organizam. Na taj način ne samo da čine vazduh u prostoriji zdravijim, već i jačaju naš imunitet. Pojedine vrste neutrališu negativna zračenja elektronskih aparata, zbog čega su biljke idealne za radni prostor.

Ujedno, opojni miris cveća, kao što je lavanda i jasmin, oslobađaju telo stresa, pa se preporučuju u spavaćim sobama za bolji san.

Razbijte sivilo jesenjih dana intenzivnim bojama najlepšeg cveća koje možete pronaći u bogatoj ponudi cvećare Jelena. Ukoliko niste u mogućnosti lično da dođete iskoristite posebnu pogodnost, a to je online kupovina cveća.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *