Cvećara Jelena

Biljke za dečiju sobu

Biljke za dečiju sobu-cvećara Jelena

Biljke za dečiju sobu ulepšaće kutak najmlađih članova porodice.

Dečija soba je najveselija prostorija u kući. Bez obzira da li u njoj vladaju princeze iz bajke, crtani junaci ili je u pitanju tema iz svemira, jedno je sigurno – ona je pravo malo carstvo vašim mališanima. Zapravo, ova soba je centralni poligon za igru, mesto u kome se stiču znanja, razvija kreativnost i rađaju najlepše uspomene, pa ne čudi što je njeno uređenje za roditelje pravi izazov, naročito kada su detalji u pitanju.

Iako je saksijsko cveće za vaš dom vezano za dnevni boravak, imajte u vidu da može biti savršeni ukras i u dečijim sobama. Ujedno, ono je izvor čistog vazduha i prilika da najmlađi razviju osećaj odgovornosti i brige.

Ipak, nisu sve vrste pogodne za dodir mališana. Zato vam cvećara Jelena, u Zemunu otkriva najbolje biljke za dečiju sobu.

Biljke za dečiju sobu koje zrače prelepim bojama

Da su gerberi omiljeno cveće najmlađih članovo potvrđuju i brojna istraživanja. Razlog tome leži u krupnim cvetovima crvene, bele, roze, žute i narandžaste boje koji svojom lepotom privlače poglede.

Obično ih srećemo kao cveće u vazi na policama i radnim stolovima mališana. Mada su odlične kao saksijske biljke za dečiju sobu, jer nisu zahtevne za čuvanje.

Gerberi spadaju u cveće koje voli sunce, ali bez direktnih sunčevih zraka, te ih treba smestiti na toplo, svetlo mesto pored prozora. Veoma je važno da zemlja u saksiji ne ostane suva. Zato je u toku leta neophodno obilno zalivanje. U zimskim mesecima biljku zalivajte ređe da ne bi došlo do truljenja korena.

Prihranjivanje se vrši jednom u dve nedelje, ali samo u periodu cvetanja, odnosno od maja do septembra. Da bi gerberi svojim jarkim bojama unosili radost u dečiji prostor obavezno redovno uklanjajte uvele cvetovi kako biste napravili dovoljno mesta za rast novih.

Biljke za dečiju sobu koje obezbeđuju miran san

San je jedan od najvažnijih faktora za pravilan razvoj dece. Zbog toga je spatifilum obavezna dekoracija u dečijoj sobi.

Naime, najlepše saksijsko cveće, prema mišljenju mnogih, ima moć da prečisti preko 60 odsto štetnih materija u prostoriji. Pri čemu uspešno deluje i na amonijak, benzen, aceton, alkohol, formaldehid, pa i na pore plesni. Zahvaljujući ovim karakteristikama NASA ga je uvrstila na listu biljaka koje omogućavaju miran san.

Bambus cvećara JelenaSpatifilum se prepoznaje po nežnim, belim cvetovima, koji izgledom podsećaju na kale, ali su otpornije od njih. Tako da se veoma lako mogu gajiti kao biljke za dečiju sobu. S bzirom da ne zahtevaju svetlost možete ih postaviti i na noćni stočić ili policu udaljenu od prozora.

Jedino je važno redovno zalivanje. Tokom leta čak svakog drugog dana, dok je zimi dovoljno jednom nedeljno.

Feng šui cveće za dečiju sobu

Ukoliko ste svoj dom rešili da uredite prema drevnoj kineskoj filozofiji, onda se sigurno bambus našao u dečijoj sobi. Prema verovanju u njemu je sadržano svih 5 važnih životnih elemenata – drvo, zemlja, voda, vatra i metal, te u prostoru u kome se nalazi donosi mir, zdravlje, ljubav i sreću. Zato dostava cveća na kućnu adresu u Aziji najvećim delom obuhvata, upravo, ovu biljku.

Bambus se čuva u vodi, što ga dodatno čini zanimljivim mališanima. Dovoljno je da bude potopljen 10 cm u odstajaloj vodi, tj. da voda pokrije koren. Na svakih 10 dana potrebno je da se menja ili doliva voda kako bi se obezbedile hranjive materije.

Naučite svoju decu da vole biljke, izaberite najlepši ukras za njihv prostor u cvećari Jelena. Ako niste u mogućnosti lično da nas posetite, možete iskoristiti posebnu uslugu, a to je online kupovina cveća.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *