Cvećara Jelena

Zimski bidermajer

Zimski bidermajer

Zimski bidermajer čini wedding look savršenim.

Gotovo da nema devojke na svetu koja se potajno nije nadala da će baš ona sa venčanja prijateljice poneti venčani buket. A trenutak bacanja bidermajera često se pretvori u komičnu situaciju.

Iako bidermajeri za venčanja imaju dugu tradiciju, običaj bacanja je nastao tek u Srednjom veku. U početku mladoženja je bacao nevestin buket kako bi skrenuo pažnju gostiju i krišom se sa svojom voljenom išunjao sa slavlja.

Prema drugom predanju bacanje bidermajera dolazi iz Francuske. Naime, postojao je običaj da gosti ponesu sa sobom deo mlade odeće. Da bi sačuvale svoje haljine, neveste su počele da bacaju venčani buket.

S obzirom da je ova tradicija zadržana sve do današnjih dana, cvećara Zemun, Jelena vam otkriva kako da izaberete zimski bidermajer za svoje venčanje.

Zimski bidermajer donosi magiju predela prekrivenih snegom

Pogrešno je mišljene da su dame koje se udaju u proleće u prednosti što se tiče cveća. Naime, svako godišnje doba ima svoje karakteristično cveće, tako da zimski bidermajer nimalo ne gubi na lepoti i raskoši.

Ukoliko ste tradicionalna nevesta, pravi izbor za vaš zimski bidermajer je kombinacija crvenih i belih ruža, sa zlatnim detaljima. Ne samo da pleni klasičnom elegancijom, već ovakav buket na najlepši način oslikava prazničnu atmosferu.

Bela ruža je simbol nevinosti i čistote. Međutim, umesto nje možete izabrati i bele lale koje predstavljaju romantiku i nežnost, ili, pak, bele gerbera kao simbol snage i vedrine. Posebnu dozu prefinjenosti i luksuza doneće u vaš zimski bidermajer bele kale. Ovo cveće je prema legendi simbol ljubavi, braka i rađanja, pa vam može poslužiti i kao dekoracija prostora za venčanje.

Unestite deo prirode u svoj zimski bidermajer

Pored nezaobilazne bele, stručnjaci preporučuju da zimski bidermajer bude napravljen od cveća u nežnim plavim i roze nijansama, jer su one boje zime. Dok detalji mogu biti u srebrnoj ili svetlo sivoj boji.

Ako želite da budete prava zmska nevesta unesite u svoj venčani buket ukrase iz prirode, kao što su borove grančice, suvo lišće i šišarke. Jedino je važno da prilikom kreiranja sledite pravilo ne više od dve boje ili dve vrste cveća. Jer, zimski bidermajer treba da bude oličenje svedenog glamura, a ne eksplozije boja poput letnjih buketa.

Uskladite zimski bidermajer sa ostalim detaljima na venčanju

Budućim nevestama najvažnije je da se zimski bidermajer slaže sa venčanicom. Međutim, prilikom izbora cveća obratite pažnju i na boju svoju kose. Plavušama najbolje pristaju pastelni tonovi, brinetama crvene, zlatne i bakarne nijanse, dok crnke mogu da ponesu bilo koju kombinaciju boja.

Takođe, zimski bidermajer možete ukombinovati i sa detaljima u svečanoj sali. Ako je dekoracija za venčanja nežnih boja, potrudite se da i vaš venčani buket bude u istoj boji ili makar jednu tamnije. Kod vatrenih ukrasa možete se držazi tradiocionalnih belih bidermajera. Belinu cvetova “razbijte” zimskim zelenilom.

Ukoliko ste rešili da napravite tematsko venčanje nemojte da zaboravite da bidermajer uskladite ne samo sa bojom koja vlada u prostoru, već i sa temom slavlja.

Stručni tim cvećere Jelena pretvoriće svaku vašu želju u stvarnost. Ovde ćete, ujedno, pronaći sve što vam je potrebno za ukrašavanje – od cvetnih aranžmana za glavni sto, preko balona, pa do detalja za dekoraciju automobila.

 

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *