Cvećara Jelena

Biljke za radni prostor – Oplemenite svoju kancelariju

Biljke za radni prostor

Biljke za radni prostor, baš kao i saksijsko cveće za vaš dom, stvaraju potrebnu harmoniju.

U kancelariji provedemo trećinu našeg života. Te ona mora biti opremljena ne samo sa profesionalnog aspekta, već i da nam pruža potrebni komfor. Lepo uređeno poslovno okruženje govori o vama i doprinosi formiranju pozitivnog utiska kod klijenata.

Zato se poslednjih godina naročito posvećuje pažnja dekoraciji kancelarija. Trendovi se stalno menjaju, a i ukusi su različiti. Međutim, u jednom se svi stručnjaci slažu – biljke za radni prostor su obavezni detalj.

Cvećara Jelena vam u ovom blogu otkriva koje su idealne biljke za vaš prostor na poslu.

Biljke za radni prostor utiču pozitivno na poslovanje

Ne samo da svojim izgledom oplemenjuju, već biljke za radni prostor čine vazduh čistijim. Čak i kada nema dovoljno svetlosti ili prostorije tokom vikenda nisu provetravane, pojedine vrste imaju pozitivan efekat.

Biljke za radni prostor

Takođe, biljke za radni prostor upijaju negativna zračenja elektronskih aparata kojih su kancelarije prepune. Štite od buke i suzbijaju neugodne mirise stvarajući na taj način idealne uslove za rad.

Zato ne čudi podatak da one mogu da doprinesu povećanju produktivnosti i kreativnosti, a samim tim i uspehu kompanije. Naime, najlepše saksijsko cveće kojim smo ispunili radno okruženje, nas čini srećnim i punim energije, pa nam ni jedan problem nije nerešiv.

Ovu činjenicu potvrđuju i brojna istraživanja, tako je studija britanskih naučnika na Univerzitetu Eksiter pokazala da biljke u kancelariji poboljšavaju kreativnost radnika za 45 odsto, produktivnost za 40 odsto, a celokupno raspoloženje čak za 50 odsto.

Koje su idealne biljke za radni prostor?

Prilikom uređenja prostora, dizajneri naglašavaju uticaj boja. Naime, zavisno od boja koje koristimo za dekoraciju, uključujući i cvetove biljaka, bićemo puni energije ili bez inspiracije.

Pre nego što odlučite koje su idealne biljke za radni prostor, razmotrite kakvi su uslovi vašeg poslovanja. Crvena boja doprinosi povećanju energije. Žuti cvetovi stimulišu mozak i razvijaju inteligenciju, dok nas narandžasta čini kreativnim. Zelena boja unosi deo prirode u poslovni prostor i umirije. Te je najbolja opcija da cveće obiluje zelenilom.

Stručnjaci savetuju da izaberete biljke koje nisu zahtevne za održavanje, jer vam njihova nega neće oduzeti puno vremena od posla. Naša preporuka je dracena. Ne samo da je laka za gajenje, već je izuzetni prečišćivač vazduha. Pored kiseonika, ova biljka oslobađa i kapljice koje sakupljaju štetne materije iz vazduha i smanjuju količinu prašine do 20 odsto. Što znači da će vašu kancelariju učiniti zdravijom za boravak.

Ukoliko, pak nemate dovoljno svetlosti, bršljan, aloja, paprat i bambus su savršene biljke za radni prostor. Izbegavajte zahtevne biljke, koje traže puno pažnje, kao i osetljive cvetnice, jer ćete morati redovno da ih čistite od osušenog cveća kako ne bi došlo do infekcije.

Pratite trendove – uredite kancelariju prema feng šuiju

Drevna kineska filozofija nalaže da životni i poslovni prostor treba da uredimo prema određenim pravilima kako bismo bili zdravi, uspešni i srećni. U tome veliku ulogu ima feng šui cveće.

Biljke za radni prostor

Prema feng šuiju, pahira je obavezna u poslovnom prostoru. Veruje se da njeni listovi simbolišu 5 elemenata – metal, drvo, vodu, vatru i zemlju. Odnosno, ona ima sposobnost da aktivira slabije elemente i da otkloni negativni uticaj iz okruženja.

Kućna sreća podstiče protok pozitivne energije i na taj način donosi sreću u poslovanju. Dok kaktus, japansko drvo, donosi novac.

Cvećara Jelena ima raznovrsnu ponudu, pa ćete vrlo lako naći idealne biljke za radni prostor.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *