Cvećara Jelena

Najlepše prolećno cveće

Najlepše prolećno cveće

Najlepše prolećno cveće unosi radost u vaš dom.

Dugoočekivano doba konačno je stiglo! Prepoznajemo ga po toplim sunčevim zracima koji nam miluju lice, nasmejanim licima slučajnih prolaznika i, pre svega, po šarenilu boja koje su ispunile svaki kutak. Mirišljave visibabe, nežne lale i vatrene ciklame svojim prelepim cvetovima najavile su dolazak proleća.

Međutim, najlepše cveće nije rezervisano samo za bašte. Proleće nas inspiriše da ukrasimo i terase i domove omiljenim biljkama. Jer, ima li šta lepše od uživanja u jutarnjoj kafi na procvetalom balkonu ili popodnevnog druženja u prijatnoj atamosferi za koju je zaslužno najlepše prolećno cveće.

Cvećara Zemun, Jelena vam otkriva idealno saksijsko cveće za vaš dom u proleće.

Najlepše prolećno cveće žute boje

Sigurni smo da su ljubitelji žute boje svoj vrt obogatili veselim cvetovima Viole, popularno nazvanim Dan i noć. Ukoliko želite ovu boju da prenesete iz bašte u svoj dom ne morate se ograničiti samo na narcise i lale, koji su najčešće cveće u vazi u ovo doba godine.

Umesto njih tu je saksijsko cveće Kalatea sa čarobnim šafran žutim cvetovima. Čak i dok ne procveta njeni ovalni listovi sa različitim šarama svetlozelene, tamnozelene i smeđe-crvene boje deluju poput pravog umetničkog dela u prostoriji.

Međutim, kalatea je razmažena billjka, pa se naoružajte strpljenjem, a ona će vam uzvratiti nestvarnom lepotom. Idealno mesto je uz istočni ili zapadni prozor, ali nikako ne sme da bude izložena direktnim sunčevim zracima. Leti je možete držati i na temperaturi oko 30 stepeni uz redovno zalivanje.

Naime, ova tropska biljka traži ravnomernu vlažnost zemlje i visoku vlažnost vazduha. Te zemlja ne sme nikada da bude skroz suva, ali je nemojte ni previše kvasiti, jer može da istruli. Zalivanje i orošavanje se vrši isključivo mlakom vodom koja je odstajala na sobnoj temperaturi.

Najlepše prolećno cveće koje pleni elegancijom

Prema mišljenju mnogih Spatifilum je najlepše prolećno cveće za stan. Predanje kaže da on privlači ljubav usamljenim devojkama, dok udatim donosi harmoničan brak. Pa odatle i popularni naziv u narodu “ženska sreća”. Bez obzira da li verujete u legendu ili ne, jedno je sigurno – nećete ostati ravnodušni na nežne bele cvetove koji podsećaju na minijaturne Kale.

Najlepše prolećno cvećeSpatifilum nije samo najlepše saksijsko cveće, već i najjednostavnije za održavanje. Možete ga čuvati u senci, a idealno mesto je neposredna blizina južnog ili zapadnog prozora. Zalivanje se vrši 3 puta nedeljno, dok je tokom zime dovoljno samo jednom.

Pored dekorativnog, Spatifilum ima i lekoviti karakter, jer spada u biljke prečišćivači vazduha. Što znači da će vaš dom sa njim uvek biti svež i prijatan za boravak.

Najlepše prolećno cveće donosi miris koji se pamti

Iako ga obično srećemo u baštama, Geranijum će se savršeno uklopiti uz druge biljke na terasi. Ono po čemu se ovo najlepše prolećno cveće izdvaja od drugih jeste opojni miris.

Najlepše prolećno cveće

Dolazi u različitim varijantama, tako da ćete lako pronaći omiljenu aromu. I dok jedne krasi miris ruže, drugi donose karakteristično osveženje limuna, dok treći, pak, podsećaju na muskatni oraščić.

Geranijum nije zahtevna biljka, pa ga bez problema možete gajiti u bilo kojoj zemlji. Jedino je važno da se nalazi u rastresitom zemljištu i da je redovno zalivate. Cvetovi se pojavljuju u aprilu i traju do jula meseca. Da bi pokazali svu svoju lepotu preporučuje se prihranjivanje đubrivom za sobne biljke.

Proleće je doba kada se rađaju nove ljubavi. Upravo je dostava cveća na kućnu adresu najbolji način da privučete pažnju osobi koja vam se dopada. Ukoliko niste u mogućnosti lično da izaberete najlepše prolećno cveće, cvećara Jelena vam nudi posebnu uslugu, a to je online kupovina cveća putem sajta cvecarajelena.com.

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *