Cvećara Jelena

Najlepše žuto cveće – Oktobarska boja jeseni

Najlepše žuto cveće

Najlepše žuto cveće često je moguće videti u proleće, ali i u jesen, naročito u vreme Noći veštica. Kako oktobrom dominiraju žuta i narandžasta boja, pravo je vreme da odaberemo najlepše cvetove ovih nijansi.

Žuta je jarka i vedra boja koja privlači pažnju. Često se dovodi u vezu sa srećom, pozitivnim mislima i prosvetljenjem. Ujedno, ova boja podstiče bolju memoriju, stimuliše nervni sistem i utiče na rad mišića.

Tamnožuti cvetovi, u kombinaciji sa klasičnim žutim, često podsećaju na jesen, ali i sjajno se uklapaju u pejzaž ispunjen opalim lišćem. Ove jeseni odaberite najlepše žuto cveće i uredite svoj dom u duhu vedre jeseni.

Najlepše žuto cveće – Zašto ono prvo cveta u proleće?

Da li ste znali da u rano proleće prvo cveta cveće sa belim i žutim cvetovima? Znate li zašto je tako? Priroda je uredila svoj bioritam. Naime, cvetovi su bele i žute boje zbog toga ko ih oprašuje.

Većina prolećnih oprašivača su muve koje ne vide sve boje. Bela i žuta boja reflektuju svetlost, pa ih muve lako opaze.

Ujedno, prvo prolećno cveće je neretko otvorenog oblika, pa omogućava muvama i drugim insektima jednostavan pristup.

Najlepše žuto cveće – Koje biste odabrali za svoj dom?

Prilikom odabira biljaka za baštu ili dom, neophodno je odlučiti se za tip biljaka koje želite da gajite. Da li želite cveće koje je jednostavno za održavanje ili zahtevnije biljke? Višegodišnje ili jednogodišnje?

Lepota žutog cveća je u tome što postoji mnoštvo različitih nijansi, od tamnih do svetlih. Sa žutim cvetovima nikada ne možete da pogrešite.

Najlepše žuto cveće

Karanfili

Dostupni su u mnogo različitih boja, ali se jarko žuti izdvajaju iz gomile. Njihove dugačke i uske stabljike prekrivene su nijansiranim cvetovima. Potrebna im je mešavina jake sunčeve svetlosti i delimične senke, kao i vlažno i dobro drenirano zemljište.

Narcisi

Konusan oblik ovog cveta podseća na trubu, a njihova žuta boja uvek privlači pažnju. Žuti narcis je simbol prijateljstva.

Etiopijska kala

Prepoznatljive su po cvetu u obliku zvona i izgledaju nežno i ženstveno. Uspevaju kako na otvorenom, tako i u zatvorenim prostorijama, pa ih je moguće gajiti i u bašti, ali i kao sobnu bilju. Jednostavne su za održavanje i potrebno im je samo povremeno zalivanje i đubrenje. Odgovara im vlažno i dobro drenirano zemljište, kao i kombinacija jakog sunca i hladovine.

Hajdučka trava

Za ovu biljku se veruje da štiti od negativnih uticaja, a njeni sitni cvetovi su veoma zanimljivi. Odgovara im jako sunce i dobro drenirano zemljište.

Najlepše žuto cveće

Hrizanteme

Često se nazivaju i „biljkama majkama“ i obavezan su dodatak svakom jesenjem ambijentu. Postoji mnogo sorti, ali koju god da odaberete nećete pogrešiti. Cvetovi hrizanteme su jedinstveni, a ovo cveće simbolizuje optimizam i nadu.

Žuti grm leptira

Reč je o biljci sa cvetovima u obliku zvona, a nižu se jedan za drugim, pa formiraju grozd. Grančice se uvijaju, pa ovaj cvet zaista izgleda posebno. Neverovatan i jak miris ovog grma će vas oduševiti. Vremenom, uz pravu negu, može da poprimi i formu manjeg drveta.

Dostava cveća, buketa i aranžmana u Srbiji

Najlepše žuto cveće izaziva samo osmeh, kako kod prolaznika, tako i kod onih koji dobiju buket u ovim bojama. Suncokreti su uvek sjajan način da popravite nekome raspoloženje i učinite da mu dan bude predivan i ispunjen dobrim raspoloženjem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌹CVEĆARA JELENA🌹 (@cvecara_jelena) on

Žuto cveće predstavlja radost, a simbol je prijateljstva, novih početaka i sreće.

Cvećara Jelena u Zemunu mesto je na kom možete da pronađete najlepše žuto cveće, kako rezano, tako u aranžmanu, saksiji, buketu ili bilo kom drugom obliku. Obradujte voljenu osobu i naručite predivan buket. Mi ćemo ga sa zadovoljstvom dostaviti na željenu adresu bilo gde u Srbiji. Dovoljno je samo da odaberete omiljeno cveće, a mi ćemo se pobrinuti za to da ono bude dostavljeno u što kraćem roku.

Cvećara Jelena – pomoći ćemo vam da ulepšate dan voljenoj ili dragoj osobi!

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *