Cvećara Jelena

Najbolje biljke za stan – Kako uzgajati cveće u stanu?

Najbolje biljke za stan

Najbolje biljke za stan nije uvek jednostavno prepoznati. Koliko puta vam se dogodilo da započnete gajenje cveća u stanu, a da se ubrzo razočarate, jer tom cveću ne odgovara mali prostor? Osećate li se razočarano kada uočite da nije trebalo da se nadate da će baš taj cvet „uspeti“ da se održi u stanu?

Ne brinite! Izdvojili smo za vas 5 biljaka koje će sigurno uspeti da puste korenje i divne cvetove, bez obzira na to koliki je stan u kom ih gajite. Čak i ako živite u malom stanu i usred „betonske džungle“, to ne znači da ne možete da napravite svoju malu, zelenu oazu. Nemojte misliti da ne možete da kreirate sopstvenu baštu. Uzgoj cveća je jedna od najboljih investicija. Ono će vas umiriti, ispuniće vaše slobodno vreme, a pored svega toga – stan će vam predivno mirisati.

Najbolje biljke za stan – Gajenje cveća u malom prostoru

Kada se odlučite na to da potražite koje su najbolje biljke za stan, najpre treba dobro da se raspitate o njima. Koje su prednosti gajenja biljaka u stanu, na koji način treba gajiti biljke – potrebni su vam odgovori na brojna pitanja.

Najpre, imajte u vidu to da gajenje biljaka pruža brojne zdravstvene benefite. Sve biljke proizvode kiseonik i uklanjaju ugljen-dioksid iz prostorije, ali… Da li ste znali da neke biljke i pročišćavaju vazduh? Biljke poput ljiljana su kućne biljke koje uz malo održavanja mogu da podare zdrav i svež kiseonik. Ukloniće sve toksine, uključujući i amonijak. Zagađenje vazduha i u zatvorenom prostoru, nije ništa novo, ali pomoću biljaka, sigurno nećete imati problem sa tim.

Najbolje biljke za stan

Osim toga što ćete moći da uživate u svežem vazduhu, ponovo ćete se spojiti sa prirodom. Približavanje vrtlarstva ili cvećarstva ljudima koji žive u urbanim sredinama je jedan veliki plus. Gajenje biljaka u stanu će vam pružiti i mnoge emocionalne koristi. Biljke donose pozitivnu energiju, povećavaju produktivnost, kreativnost, a potpomažu i kognitivne funkcije. Takođe, opšte je poznato da cveće pozitivno utiče na raspoloženje.

Verovali ili ne, koliko god se činilo teško – gajenje cveća je jednostavnije nego što mislite! Ukoliko strahujete da cveće neće uspeti u vašem stanu, varate se. Treba samo da pronađete najbolje biljke za stan i uvereni smo da nećete biti razočarani.

Najbolje biljke za stan – Najbolji cvetovi za stan

Prestanite da maštate o tome da imate svoju baštu i uradite nešto po tom pitanju. Varate se ukoliko ste mišljenja da vas „cveće ne voli“ i da nijedna vrsta ne uspeva kod vas. U nastavku otkrivamo koje su najbolje biljke za stan.

Neven

Prepoznatljivi po svojoj narandžastoj i žutoj boji, neveni zaista mogu da ulepšaju ambijent. Oni su veoma izdržljivi i potrebna im je minimalna nega. Potrebno im je sunce, ali uz dovoljno pažnje, neven može da cveta tokom cele godine.

Begonija

Ovom cveću nije potrebno mnogo toplote, tako da možete da ga čuvate i u prostorijama koje nisu previše tople tokom cele godine. Takođe, prija im svetlost, pa bi bilo dobro da begoniju držite pored prozora. Poželjno je da je zalivate na svakih nekoliko dana.

Kaktusi

Veliki broj kaktusa predivno cveta i sigurno će ulepšati ambijent. Ukoliko čuvate kaktus u neglaziranoj glinenoj posudi, nije vam potrebna nijedna druga dekoracija. Postavite ga pored prozora, zalivajte jednom nedeljno i uživajte u ovoj predivnoj biljci.

Afrička ljubičica

Ovo je biljka za koju je uobičajeno da se gaji u zatvorenom prostoru. Ujedno, njoj ne treba mnogo pažnje da bi bila zdrava. Potrebno joj je samo malo sunčeve svetlosti. Ukoliko ste u mogućnosti, stavite je na prozor da „gleda“ ka istoku. Zemlja bi trebalo da bude vlažna, ali ne previše, kako svet ne bi propao. Pokušajte da ne kvasite lišće prilikom zalivanja.

Najbolje biljke za stan

Bromelija

Prepoznatljive po svom živopisnom lišću i dugotrajnom cveću, bromelije će ulepšati vaš dom. Nije im potrebna specijalna nega, a možete da ih uzgajate čak i ukoliko u vašem stanu nema mnogo svetla.

Kupovina najkvalitetnijeg cveća

Cvećara Jelena jedna je od najbolje opremljenih cvećara u Beogradu. Nalazimo se u Zemunu, ali vršimo dostavu cveća na teritoriji cele Srbije. Kod nas možete da pronađete najlepše bukete, bidermajere, ali i najkvalitetnije cveće.

Bez obzira na to da li želite veštačko ili saksijsko cveće, naša cvećara će vam ponuditi ono najbolje na tržištu. Svakodnevno vršimo pažljivi odabir kako bismo vam ponudili najbolje biljke koje će svakome popraviti raspoloženje.

Ukoliko imate pitanja ili nedoumice, ili želite da nekome ko vam je drag dostavimo buket, pozovite nas i naš profesionalni tim će vam veoma rado pomoći. Cvećara Jelena je uz vas sa najboljom ponudom cveća u Srbiji!

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *