Cvećara Jelena

Cveće koje donosi novac

Cveće koje donosi novac

Cveće koje donosi novac oduvek je privlačilo pažnju ljubitelja biljaka.

Izbor cveća koje će se gajiti u bašti ili domu neretko se svede na estetski odabir, kao i izgled koji neko želi da postigne u domu. Naravno, prisutno je i pitanje veličine biljke i način njenog održavanja. Zelenilo u domaćinstvu ne samo da čisti vazduh i popravlja raspoloženje i atmosferu, već može i da donese prosperitet.

Cveće koje donosi novac veoma je popularno. Feng šui je umetnost kojom možete da zaštitite svoj dom i u njega unesete bogatstvo. Prema ovom, naizgled bezazlenom, konceptu življenja možete značajno da poboljšate kvalitet života, kao i standard.

Predstavljamo vam biljke kojima nećete samo održati ekološku ravnotežu u svom domu, već će vam doneti i bogatstvo. Ne verujete? Ne odbacujte ovu ideju dok je ne isprobate!

Cveće koje donosi novac – Zamija

Zamija je biljka veoma jednostavna za uzgoj i negu u zatvorenim prostorijama. Njeni neverovatni listovi mogu da porastu i do tri metra. Odlično uspeva u uslovima slabog ili jakog osvetljenja, kao i sa čestim i retkim zalivanjem.

Zamija, poznata i pod botaničkim nazivom „zamioculcas zamiifolia“ potiče iz Afrike. Raste slično kao palma i njeno stablo je prekriveno mesnatim listovima. Ova biljka cveta uglavnom samo kada se gaji na otvorenom, a i kada procveta, često se to ne primećuje zbog specifičnih listova.

Ipak, ukoliko se odlučite na to da je uzgajate u domu, imajte na umu da delovi ove biljke mogu da butu toksični ukoliko se progutaju. Držite je dalje od dece ili kućnih ljubimaca.

Najviše joj prija temperatura u rasponu od 15 do 24 stepena, a nikako ne bi trebalo da je izlažete temperaturi nižoj od 8 stepeni. Jaka svetlost joj prija, ali nije neophodna, jer ova biljka može da opstane i u lošijim uslovima.

Cveće koje donosi novac

Nemojte preterivati sa zalivanjem, već sačekajte da se zemlja na vrhu osuši pre nego što dospete još vode. Prekomerno zalivanje može da prouzrokuje truljenje korena.

Krasula – Drvo novca

Sukulentne biljke su veoma popularne, naročito zbog jednostavnog održavanja. Upravo je takva i krasula, poznatija i kao crassula ili pigmyweeds.

Postoji više od 350 vrsta krasule, a najpoznatija je krasula ovata (crassula ovata). Često se gaji kao sobna biljka, ali u tropskim klimatskim uslovima može da izraste u grm.

Razlikuju se jednogodišnje i višegodišnje krasule, zeljaste i drvenaste, a uglavnom su male i izgledaju kao puzavice.

Krasula potiče iz Južne Afrike, a fasciniraju neobičnom, upadljivom zelenom bojom.

S obzirom na to da im nije potrebno mnogo vode, krasule su biljke idealne za one koji zaboravljaju da zaliju svoje cveće. Veoma se lako razmnožavaju, pa čak i ako imate samo jedan list i posadite ga, velika je verovatnoća da će se primiti.

Krasule su osetljive na temperaturne promene. Ukoliko je previše toplo, ona će se uspavati i donje lišće će biti mekano. Ukoliko je previše hladno, krasula neće napredovati u rastu.

Cveće koje donosi novac

Tokom leta, trebalo bi da ih čuvate u hladovini, ali imajte na umu da im je potrebno svetlo kako bi imale prepoznatljivu zelenu boju. Najviše im prija jaka, ali indirektna svetlost barem šest sati tokom dana. Ukoliko je postavite na prozor okrenut ka jugu – to je idealno.

Prija im zemljište koje se dobro drenira i odgovara im pesak. Zemljište sa visokom Ph vrednosti im neće odgovarati. Ujedno, trebalo bi ređe da ih zalivate, jer ovo cveće koje donosi novac ne voli previše vode. Sačekajte da se zemlja osuši pre dolivanja vode.

Aktivno rastu tokom proleća, dok u jesenjim mesecima miruju.

Gde kupiti cveće koje donosi novac?

Cvećara Jelena je pravo mesto za vas ukoliko želite da u svom domu gajite cveće koje donosi novac. Zamije i krasule su idealno kućno cveće u kojem ne samo da ćete uživati, već ćete u svoj dom uneti i prosperitet i bogatstvo.

Posetite nas u Zemunu ili odaberite omiljeno cveće na našem sajtu. Vršimo dostavu cveća na bilo koju adresu u Srbiji. Dovoljno je da naručite cveće koje želite, a mi ćemo izvršiti bezbednu dostavu u najkraćem mogućem roku.

Cvećara Jelena – najbolji cvetni aranžmani i najkvalitetnije cveće spremni su da se nađu u vašem domu još danas.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *