Cvećara Jelena

Cveće koje voli sunce

Cveće koje voli sunce Cvećara Jelena

Cveće koje voli sunce čini svaki prostor lepšim.

Ništa ne može da oplemeni dom ili terasu kao cveće. Ne samo da predstavlja najlepši ukras prirode, već cveće unosi harmoniju, čineći nas srećnijim i bolje raspoloženim. Ne treba zaboraviti da su biljke prečišćivači vazduha. Što znači da su bitan izvor našeg zdravlja.

U mnoštvu predivnih boja, neobičnih oblika i opijajućih mirisa, ljubiteljima cveća nameće se pitanje kako izabrati ono pravo. I dok jedni biraju prema životnom prostoru, drugi se, pak, vode njihovom očaravajućom lepotom. Pojedini čak biraju cveće prema horoskopskom znaku.

Stručnjaci savetuju da prilikom nabavke novog cvetnog aranžmana krenete od klime, kao i uslova u svom domu. Iako je većini potrebna toplota za rast i cvetanje, direktni sunčevi zraci nisu preporučljivi. Ipak, postoji cveće koje voli sunce. Tako da njime možete da upotpunite fino osunčana mesta u svom domu, a da pri tom ne morate da brinete da li ćete oštetiti nežne stabljike i lišće.

Cvećara Zemun, Jelena u ovom blogu vam otkriva cveće koje voli sunce.

 

Cveće koje voli sunce donosi najnežnije cvetove

Svi znamo da su ljiljani egzotično cveće koje privlači mirisom. Međutim, malo ko zna da su veoma otporni, iako deluju krhko.

Naročito je azijski ljiljan izdržljiv. Te ga često srećemo ne samo kao cveće u vazi, već i u baštama i saksijama. Dolazi u krupnim crvenim, narandžastim, žutim, belim ili dvobojnim cvetovima, okrenutim ka vrhu svake stabljike.

Cveće koje voli sunce Cvećara JelenaDa bi ljiljan uspeo u vašem domu neophodna je dobra drenaža i zemlja bogata humusom. Zalivanje se vrši jednom nedeljno tokom leta. Poželjno je da to bude u prepodnevnim časovima kako bi do večeri zemlja mogla da se prosuši. Preterana vlaga, kao i zalivanje može da dovede do truljenja lukovice.

Prihranjivanje se, takođe, obavlja jednom nedeljno, ali tek kada stabljika dostigne visinu od 25 cm.

 

Cveće koje voli sunce obiluje bojama

Petunije su najlepše saksijsko cveće za terasu. Svojim mekim laticama u ljubičastoj, crvenoj, ružičastoj, beloj boji, kao i različitim kombinacijama privlače pažnju prolaznika.

Cveće koje voli sunce Cvećara JelenaS obzirom da su poreklom iz Južne Amerike, petunije najbolje uspevaju na suncu. Te im je tokom leta potrebno zalivanje ujutru i uveče odstajalom vodom. Hladna voda na izrazito visokim temperaturama dovodi do šoka, izazivajući propadanje. Vodite računa da ne kvasite cvetove, već zalivajte biljku u korenu ili sipajte vodu u tacnu saksije.

Za napredovanje neophodno je i prihranjivanje jednom mesečno tečnim đubrivom za cvetnice.

 

Kaktusi i sukulenti u vašem domu

Sukulenti su cveće koje voli sunce. Imaju mesnate listove, koji su često prevučeni zaštitnim slojem voska. Zahvaljujući ovoj strukturi mogu dugo da zadrže vlagu. Samim tim, i da opstanu u suvoj klimi i na visokim temperaturama. Što ih čini lakim za održavanje.

Cveće koje voli sunce Cvećara JelenaBrzo se prilagođavaju zatvorenom prostoru tokom zime. Ali prilikom razmatranja: “kako oplemeniti dom sukulentima” imajte u vidu pojedine specifičnosti izabrane vrste. Ukoliko ste početnik u njihovoj nezi, najbolji izbor jesu kaktusi i biljke zelenih listova, jer imaju veće šanse da prežive u unutrašnjosti doma.

Veliki izbor raznovrsnog saksijskog cveća, kao i cvetnih aranžmana pronaći ćete u bogatoj ponudi cvećare Jelena. Za razliku od drugih, klijentima koji ne mogu lično da nas posete nudimo posebne uslove a to je online kupovina cveća i dostava cveća na kućnu adresu.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *