Cvećara Jelena

Cveće za 8. mart – Obradujte voljenu osobu

Cveće za 8. mart

Cveće za 8. mart se poklanja ne samo voljenim osobama, već i majkama, bakama, sestrama, drugaricama, koleginicama…

Sve je počelo davne 1857. godine kada su radnice fabrike tekstila u Nju Jorku stupile u štrajk zahtevajući bolje uslove rada. Pola veka kasnije na istom mestu 15.000 žena je izašlo na ulice i tražilo pravo glasa, kraće radno vreme i bolje plate. Naredne godine po prvi put je u znak sećanja obeležen 8. mart, a 1910. na Drugoj internacionalnoj konferenciji žena u Kopenhagenu proglašen je Dan borbe žena za njihova prava.

Kako je ovo dan kada trebamo svim pripadnicama lepšeg pola da pokažemo poštovanje cvećara Zemun, Jelena vam otkriva koje je najlepše cveće za 8. mart.

Koje je najprodavanije cveće za 8. mart?

Prva asocijacija na 8. mart jeste crveni karanfili koji su na reveru nosile žene tokom borbe za svoja prava. Ipak, ovaj cvet ima mnogo veće značenje. Naziv je dobio od latinske reči koja u prevodu znači “božanski cvet”.

Prema hrišćanskoj legendi, procvetao je iz suza Device Marije na putu kojim je Isus nosio Krst. Pa crveni karanfil predstavlja nesebičnu ljubav majke. Dok njegove guste latice jarke boje mnoge podsećaju na zaštitni znak žena – crvene usne.

Iako je karanfil kao cveće za 8. mart potisnut u drugi plan ove godine je doživeo veliki comeback. Te je jedan od glavnih trendova kada je dostava cveća 2019. u pitanju. Zahvaljujući nežnoj formi odlično se slaže sa svakim cvetom dajući čitavom aranžmanu baršunasti ton.

Ukoliko želite da impresionirate damu u buket lala ili ruža dodajte retro elemente u vidu crvenog karanfila, zvaničnog simbola Dana žena.

Cveće za 8. mart inspiriše muškarce na darivanje

Ruže su neprevaziđena klasika, koja nijednu ženu ne ostavlja ravnodušnom, pa je dostava buketa ruža pravi izbor za cveće za 8. mart, jer sa njim nećete pogrešiti.

Cveće za 8. mart

Da biste darivanje podigli na viši nivo, umesto klasičnih buketa izaberite cvetne korpice. Jedinstvena kombinacija omiljenog cveća namenjena samo jednoj dami učiniće da se oseti posebnom. A vama pruža mogućnost da kroz ovaj znak pažnje pokažete kreativnost stvarajući unikatni poklon. Kao inspiracija mogu vam poslužiti nesvakidašnji box aranžmani cvećare Jelena.

Najlepše saksijsko cveće za 8. mart

Cveće za 8. mart nije vezano samo za bukete. Bake se uvek obraduju veselim ljubičica koje skoro čitave godine svojim cvetovima ukrašavaju dom. Te ne čudi što su one najpopularnije saksijskog cveće.

Za mlađe dame tu je farbana orhideja. Prelepe nijanse prefinjenog izgleda pravi su sinonim za luksuz, koji osvaja na prvi pogled. Ujedno, orhideja spada u feng šui cveće, jer emituje pozitivnu energiju. Tako da u spavaćoj donosi plodnost, u trpezari bogatstvo, dok na radnom mestu utiče na naredovanje u karijeri.

saksijsko cvece

Raznovrsno cveće za 8. mart pronaći ćete u bogatoj ponudi cvećare Jelena. Ako niste u mogućnosti lično da izaberete željeni aranžman, iskoristite pogodnost koju pruža online kupovina cveća. Upravo je ovo usluga po kojoj je cvećara Jelena prepoznatljiva ne samo u glavnom gradu, već u čitavoj zemlji.

 

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *