Cvećara Jelena

Kako izabrati najbolje cveće za čestitanje

Kako izabraati najbolje cveće za čestitanje

Kako izabrati najbolje cveće za čestitanje? Pitanje koje je uvek aktuelno.

Život je ispunjen brojnim događajima i velikim prekretnicama koje treba proslaviti. A dostava cvetnih aranžmana je najbolji način da našim voljenima čestitamo srećne trenutke.

Verovali ili ne, ovaj običaj svoje postojanje započeo je još u Drevnoj Grčkoj. Naime, najbolji sportisti na Olimpijskim igrama dobijali su vence od maslinovog lišća koje su nosili na glavi kako bi obeležili svoju pobedu.

Ipak, cveće kao najlepši poklon uveo je švedski kralja Karl XII u 18. veku. On je koristio cvetne korpice kao posebni vid neverbalnih poruka, u kojima je svaki cvet imao određeno značenje. Ova tradicija u Viktorijansko doba je podignuta na viši nivo. Kako je crkva mladim parovima zabranjivala da javno pokazuju emocije umesto reči koristili su cveće kao čuvar ljubavi i sreće.

Ovaj vekovni običaj izdržao je test vremena. I, danas, mnogi rado biraju prelepi buket, pa i najlepše saksijsko cveće za poklon. Prilikom poklanjanja trebate imati u vidu da postoji jasna simbolika cveća. Tako da izbor morate prilagoditi ne samo primaocu, već i nameni.

Kako izabrati najbolje cveće za čestitanje otkriva vam cvećara Zemun, Jelena.

Kako izabrati najbolje cveće za čestitanje poslovnog uspeha?

Konačno se vašem prijatelju ili voljenoj osobi ispunio poslovni san! Naravno, početak karijere iz snova treba proslaviti odgovarajućom čestitkom. Za ovu priliku najbolji izbor su žute ruže.

Iako žuta boja asocira na ljubomoru, pa i ljutnju, u poslovnom svetu ona poručuje: “Bravo”. Te ne čudi što je pravi znak iskrenog prijateljstva i radosti. Ujedno, svojim jarkim tonom unosi vedrinu u radno okruženje. A prema istraživanju stimuliše mozak i razvija inteligenciju.

Kako izabrati najbolje cveće za čestitanjePored buketa, za čestitanje možete izabrati i biljke za radni prostor, poput bambusa ili kućne sreće. Ne samo da svojim zelenilom daju energiju, već prema verovanju donose sreću u poslovanju.

Ukoliko draga osoba ne voli da bude u centru pažnje u kancelariji, pravo rešenje je dostava cveća na kućnu adresu.

Ljiljani, ruže i gerberi za rođenje deteta

Helijumski baloni i prelepi buketi postali su obavezni poklon za čestitanje roditeljima.

Za devojčice možete izabrati nežne azijske ili orijentalne ljiljane koji će svojim očaravajućim mirisom ispuniti prostor. Dok kod dečaka savršeni kontrast plavim detaljima u čestitci daju žuti gerberi ili ruže.

Kako izabrati najbolje cveće za čestitanjeAko želite da se držite tradicije, klasični beli buketi uvek su modi. Bela boja simbolizuje nevinost i čistotu, te je najbolji opis malog bića koje je stiglo u društvo.

Stručnjaci savetuju da pre nego što se odlučite za dostavu ovakvog poklona proverite da li u bolnici postoje pravila o držanju cveća u sobama mladih mama. U tom slučaju iznenađenje odložite za kućni ambijent.

Kako izabrati najbolje cveće za čestitanje godišnjice?

Dilemu: “kako izabrati najbolje cveće za čestitanje godišnjice” rešićete ako otkrijete koja je omiljena vrsta vaše drage.

Kako izabrati najbolje cveće za čestitanjeUkoliko, pak, niste sigurni potražite spas u divnim orhidejama. Među njima se posebno izdvaja Cimbidijum. Gracioznom formom daje prefinjeni ton vašem poklonu, dok diskretnim mirisom unosi dašak egzotike u svaki prostor. Te je opravdano smatraju najlepšom orhidejom.

Cvećara Jelena ima bogatu ponudi raznovrsnog, svežeg cveća. Ako niste u mogućnosti lično da dođete poručite online željeni buket, a naš tim obaviće dostavu na navedenu adresu u najkraćem roku.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *