Cvećara Jelena

Drvo koje donosi novac – Krasula

drvo koje donosi novac Cvećara Jelena 1

Drvo koje donosi novac smatra se veoma poželjnim u svakom okruženju. Krasula je biljka koja je poznata kao „biljka novca“, jer se smatra da simboliše materijalno blagostanje. Samim tim bice odličan dodatak vašem domu, i učiniće da se osećate veoma prijatno dok boravite u njemu.

Ukoliko tražite savršen poklon za svoje najbliže ili pak želite da unesete svežinu u vaš dom, posetite našu cvećaru, jer imamo prelepe cvetne aranžmane, kao i sobne biljke koje će ulepšati svaki kutak vašeg životnog prostora.

Drvo koje donosi novac je prelep ukras za vaš dom

Drvo koje donosi novac je veoma dugovečno. Ova biljka može da traje ceo život i uz odgovarajuću negu postane veoma velika. Većina ljudi kupuje Krasulu jer znaju da zaslužuju velike stvari u životu, a ova biljka se asocira baš sa tim.

Botaničko ime drveta za sreću je Crassula ovata. To je zimzelena biljka sa okruglim mesnatim lišćem, koja potiče iz Južne Afrike. Kao sobna biljka uobičajena je u većini zemalja širom sveta.

Kažu da ovu biljku treba držati do ulaznih vrata, jer ovo privlači novac u kuću, a nas čini spremnim da ga dočekamo. Ne samo što izgleda sjajno, nego i povećava protok novca kroz naš dom, jer se smatra da je pravi magnet za novac, koji će vam omogućiti da živite u izobilju. Ukoliko se pak odlučite da je stavite na vaše radno mesto, takođe nećete pogrešiti, jer će doprineti da se osećate prijatno i optimistično u vezi vaših primanja. Ko zna, možda možete očekivati i povišicu!

Kako izgleda drvo koje donosi novac i kako ga negovati?

Krasula ima sličan izgled kao drvo bonsai, sa gustim deblom i granama. Listovi su ovalnog oblika tamno zelene boje, a spoljašnje ivice su često crvene. Oni mogu proizvesti belo ili ružičasto cveće u pravim uslovima, nakon što sazre. Najvažniji aspekt koji utiče na to je obilje sunčeve svetlosti, pa je dobro da je držite blizu prozora.

Ova prelepa sobna biljka se veoma lako uzgaja i održava, i doprinosi lepoti vašeg doma svojom očaravajućom pojavom. Ipak, kao i svakom cveću, potrebna joj je nega. Opšti savet je da krajem leta donesete biljku na mesto koje će joj obezbediti nekoliko sati dnevne svetlosti i da smanjite zalivanje.

Previše vode je uobičajena greška, jer će uzrokovati truljenje korena. Zalivanje ove biljke prečesto je verovatno razlog zbog kojih mnoge od ovih biljaka ne traju toliko dugo. Uvek morate proveravati tlo, i da li je zemlja suva jer je jedino tada Krasuli potrebno još vode.

Ako lišće krene da žuti, to je verovatno zato što ste biljku suviše zalili. Takođe ne zaboravite da uvek koristite lonac sa rupama za drenažu.

Ako lišće počne otpadati, to može značiti da biljka nije dobila dovoljno vode. Međutim, ako je u pitanju samo nekoliko listova, ne morate brinuti, jer je to potpuno normalno. Generalno, sobne biljke je tokom zimskih meseci bolje držati na hladnom i suvom mestu, kako bi dočekale proleće potpuno spremne, sveže i odmorne.

Cvećara Jelena – Najlepše cveće i sobne biljke za vaš dom

Drvo koje donosi novac, zapravo, može vam doneti i mnogo više od toga. Ukoliko tražite biljke koje unose pozitivnu energiju u vaš dom, na pravom ste mestu. Sobne biljke su prečišćivači vazduha, a jasno je koliko je bitno uživati u čistom i svežem vazduhu u svakom trenutku.

Cvećara Jelena ima sve što vam je potrebno, bilo da želite da oplemenite svoj, ili tuđi životni prostor. Cveće unosi harmoniju u vaš dom, a takođe je i najlepši poklon. Zato, obradujte nekoga ko vam znači predivnim cvetnim aranžmanima koji će ulepšati svačiji dan.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *